free download 78 travel guides written by experts

Gheorghe Ceausu la „Vorba de cultura”

Profesorul universitar doctor Gheorghe Ceauşu, Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică este invitatul emisiunii „Vorba de cultură” la Radio România Cultural, în perioada 1 – 5 octombrie.

Autor al volumelor „Lumea ca spectacol si spectacolul ca lume”, „Fenomenologia aroganţei”, „9 discipline şi 3 domenii” Gheorghe Ceauşu este un teoretician al culturii, filosof, dedicat artelor spectacolului: „Importantă pentru formarea mea a fost viaţa între artişti. Relaţia mea cu această lume, în speţă cu UNATC, este asemenea relaţiei pe care o avea grecul din antichitate cu Cetatea. Acesta avea o relaţie de dependenţă şi apartenenţă cu Cetatea. Aparţinea Cetăţii şi Cetatea aparţinea grecului. Erau de nedezlegat. Aşa mă simt eu, aparţinând UNATC, dar şi ea îmi aparţine pentru că eu aici am învăţat, am crescut,  am profesat, aşa încât avem o istorie comună. E vorba despre armonie.” Un modelator de concepte într-un spaţiu al creaţiei artistice, al ludicului, spectator de teatru, cinefil împătimit, Gheorghe Ceauşu trăieşte cu pasiune şi analizează, în mod sistematic şi cu rigoare, opera de artă, triumful creatorilor ei.

„UNATC e un spaţiu, un climat, o atmosferă cu funcţie de templu unde se oficiază, se modelează, se ajustează, se formează şi se cizelează caractere şi artişti. Eu mă consider un produs al acestui climat.”

Asculţati-l pe Gheorghe Ceauşu, în emisiunea „Vorba de cultură” la Radio România Cultural, de luni 1 octombrie până vineri 5 octombrie, între orele 12.00 şi 13.00.

Realizatori: Ema Stere şi Attila Vizauer.

Bucuresti, 01.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *