free download 78 travel guides written by experts

 GFG Alliance câștigă licitația pentru 2 producători francezi de piese auto: Saint Jean Industries Poitou și Fonderie du Poitou Fonte

GFG Alliance salvează 600 de locuri de muncă în vestul Franței

Alianța GFG, condusă de omul de afaceri Sanjeev Gupta, prin grupul industrial Liberty, a câștigat licitația pentru două companii franceze producătoare de componente auto din Poitou – regiunea Nouvelle Aquitaine. Urmare hotărârii luate de autoritățile din Lyon și Poitiers, Liberty a devenit proprietarul fabricilor Saint Jean Industries Poitou și Fonderie du Poitou Fonte, și astfel a securizat sute de locuri de muncă ale personalului care lucra în cele două unități.

Ca rezultat al hotărârii, GFG poate începe implementarea unui plan complex de refacere a fabricilor, revizuirea registrului de clienți și comenzi, introducerea LMOS (Liberty Manufacturing Operating System – Sistemul de Producție Liberty), investiții în echipament și mentenață. Această achiziție va securiza locurile de muncă a 600 de angajați din ambele fabrici, care produc o serie de componente pentru motoare auto. Noua entitate se va numi Liberty Engineering Poitou, care încorporează Liberty Aluminium Technologies Poitou și Liberty Cast Products Poitou.

Această achiziție face parte din strategia GFG de a-și mări și diversifica prezența în sectorul industrial francez și de a reafirma rolul său ca jucător industrial major în Franța. Totodată, prin aceste achiziții GFG Alliance este mai aproape de a pune în aplicare strategia sa de a achiziționa unități care îi vor permite să creeze o platformă prin care să contribuie la dezvoltarea vehiculelor electrice, pentru care vor fi necesare canități semnificative de aluminiu.

GFG Alliance se va concentra pe consolidarea producției de aluminiu în linii de business globale care vor include și cele două fabrici din Poitou.

Sanjeev Gupta, Președintele executiv al GFG
Sanjeev Gupta, Președintele executiv al GFG

Cele două unități vor intra în portofoliul de companii pe care GFG Alliance le deține deja în Franța – Durisotti al doilea mare jucător francez pe piața de convertoare auto, Liberty Wheels France singurul producător francez de jante din aluminiu și Liberty Aluminium Dunkerque cea mai mare topitorie de aluminiu din Europa.

Retenția unei forțe de muncă valoroase, de 600 de angajați, care lucrează la fabricile din Nouvelle Aquitaine îi va permite Alianței GFG să capitalizeze pe expertiza deosebit de importantă pe care o deține echipa locală. Grupul Liberty va lucra îndeaproape cu echipa de management pentru a îmbunătăți fluxurile operaționale de lucru pentru ca fabricile să își diversifice gamele de produse și să își crească cota de piață.

Totodată, pentru că ambele fabrici utilizează material reciclat pentru a produce componentele auto, achiziția acestora este încă un pas important pentru GFG Alliance în crearea unui lanț de aprovizionare bazat de conceptul de ALUMINIU VERDE (GREEN-ALUMINIUM) și GREENSTEEL, pentru care utilizarea în procesul de producție a unui voulm mare de materiale reciclate este o component cheie.

Dr. Douglas Dawson, Chief Executive al Liberty Industries Group declară despre cele două achiziții:
“Este un moment important atât pentru cele două unități de producție cât și pentru grupul nostru. De asemenea este un rezultat extraordinar pentru cele două echipe pe care ne bucurăm să le primim în familia GFG și în portofoliul de companii franceze care este în continuă creștere. Am afirmat încă de la început importanța pe care piața franceză o are pentru noi, iar achiziția acestor producători auto specializați are o semnificație strategică majoră, pentru că obiectivul nostru este să ne extindem mai întâi local, iar apoi internațional, și totodată să oferim locuri de muncă sustenabile și să creștem abilitățile echipelor.

Această achiziție ne permite creșterea cotei de piață și servește obiectivului nostru de a ne dezvolta capabilitățile ca furnizor strategic principal pentru sectorul auto din Europa. Aștept cu nerăbdare să vizitez ambele fabrici pentru o primire așa cum se cuvine a noilor noștri colegi în grupul de companii franceze”.

Philippe Baudon, Engineering Group Chief Operating Officer al Liberty – Europa a declarat:
“Decizia autorităților ne bucură. Noua achiziție ne permite nu numai să păstrăm locurile de muncă de la cele două fabrici, dar și sute de alte locuri de muncă din cadrul mai larg al lanțului de distribuție al grupului. Dialogul cu angajații a fost excelent și extrem de constructiv. De asemenea aș vrea să menționez eforturile realizate împreună cu echipa Renault-Nissan pentru a finaliza această tranzacție. Toate acestea sunt premise ale un viitor promițător pentru noua companie creată. Mulțumirile noastre merg către toți cei implicați în proces, echipei celor două unități, clienților și autorităților franceze”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *