free download 78 travel guides written by experts

Gero Tools gestioneaza 80 000 de echipamente si scule profesionale cu SeniorERP si SeniorVisualBI

Gero Tools, companie de top în comercializarea de scule și echipamente profesionale, a implementat sistemele ERP și BI de la Senior Software pentru a-și îmbunătăți procesul de vânzare și post-vânzare al celor aproximativ 80 000 de articole din portofoliul său și al serviciilor aferente, de consultanță tehnică, service și calibrări.

Gero Tools este un jucător important în distribuția națională de scule și echipamente profesionale, cu aproximativ 80 000 de articole în portofoliu, aparținând unor branduri germane recunoscute pe plan mondial: Gedore, Klann, Losomat,  Carolus, Vogel, Gechter, GKS-Perfekt, Fette, Hartner, Dress, Martor etc.

Nevoia implementării unui sistem ERP a pornit de la dorința managerilor de a obține un control mai ridicat al proceselor comerciale și operaționale din companie, dar și pentru a crește viteza de procesare a documentelor specifice. Lucrând cu un portofoliu vast de produse, era necesară actualizarea mai eficientă a nomenclatorului de produse, pentru a elimina operarea individuală a modificărilor de prețuri sau a articolelor noi cuprinse în catalogul furnizorilor. De asemenea, administrarea corectă a zonelor de vânzare și a portofoliului de clienți asociați agenților, cu posibilitatea de a limita accesul fiecăruia doar la informațiile specifice acestuia, a fost un alt aspect dorit de către managementul Gero Tools.

„O soluție de gestionare complexă a fluxului de informații, începând de la procedurile de achiziție, continuând cu procesele de vânzare și post-vânzare și până la raportarea și analiza datelor, este absolut necesară oricărei companii care dorește dezvoltare continuă. De asemenea, o cerință foarte importantă este platforma pe care este construit un astfel de sistem deoarece aceasta dă flexibilitatea și siguranța actualizării permanente a soluției ERP la cerințele prezentului. Echipa de profesioniști din spatele software-ului este un motiv în plus care a dus la alegerea SeniorERP.”, declară domnul Călin Mînduc, Director General în cadrul companiei Gero Tools.

SeniorERP oferă companiei un control mai bun asupra activității desfășurate. Fluxul de vânzare implementat cu ajutorul sistemului ERP se apropie de sfera consultativă și are ca scop o mai bună înțelegere a nevoilor clienților și transparență crescută asupra interacțiunilor cu aceștia. Toate oportunitățile identificate sunt centralizate în sistem și pot fi fructificate într-un timp mai scurt. Operarea documentelor este de asemenea intuitivă: din ofertele introduse în ERP pot fi generate rapid comenzile de client, iar în cazul în care produsul nu există în momentul respectiv pe stoc este generată automat și o comandă de achiziție. O astfel de transparență ajută atât la îmbunătățirea relațiilor cu clienții, aceștia obținând mai rapid răspuns la solicitări, cât și la creșterea productivității angajaților. Pentru că majoritatea fluxurilor sunt automatizate, viteza de operare este mai mare, iar riscul apariției de erori umane în prelucrarea datelor este puternic diminuat.

Cu sistemul ERP de la Senior Software Gero Tools gestionează și activitățile post-vânzare: consultanță tehnică, service, calibrări etc. Astfel, în cadrul aceluiași sistem este monitorizată fiecare etapă a întregului proces comercial al companiei, pe fiecare canal de vânzare, tip de client, articol sau reprezentant de vânzări.

Planurile companiei de îmbunătățire a proceselor comerciale nu se opresc aici, managerii intenționând să își dezvolte prezența în mediul online: „Pentru viitor planificăm și o integrare a sistemului ERP cu site-ul web în vederea comercializării online. De asemenea, ca orice companie cu același obiect de activitate, dorim un control mai bun asupra activității și implicit creșterea vânzărilor. Toate acestea pot fi realizate cu ajutorul SeniorERP.” Dl. Călin Mînduc, Director General Gero Tools.

Cu SeniorVisualBI, soluția avansată de raportare dezvoltată pe platforma Tableau Software, utilizatorii companiei vor putea realiza orice tip de analiză dorită, folosind tehnici de tip drill down și drag&drop. Spre exemplu, cu ajutorul soluției Business Intelligence pot fi realizate dashboard-uri personalizate pentru activitatea de service sau analize predictive pentru evoluția vânzărilor. Interactivitatea sistemului BI și actualizarea informațiilor în timp real răspunde nevoilor zilnice de raportare și prognoză ale Gero Tools, oferind posibilități nelimitate de interpretare a datelor chiar și utilizatorilor non-tehnici.

Pentru mai multe detalii, accesați www.SeniorERP.ro.

Bucuresti, 31.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *