free download 78 travel guides written by experts

Germanwings va recomanda o noua destinatie culturala – “Koln Pride”

Gay Pride, o paradă cu tradiţie-

Germanwings vă invită la cel mai mare eveniment Gay Pride din Germania şi unul dintre cele mai populare din Europa, între 26 iunie şi 5 iulie în Köln.

Acest eveniment celebrează cultura homosexuală şi lesbienă şi cumulează o serie de festivaluri, parade, petreceri şi forumuri pe teme politice, transformând oraşul Koln într-un centru al toleranţei şi veseliei.

Köln Pride este asemănător cu un carnaval, datorită publicului numeros care sărbătoreşte cu mare bucurie obţinerea egalităţii drepturilor indiferent de identitatea sexuală a unei persoane. În ultimii ani, festivalul a adunat peste 1 milion de participanţi, care vin an de an din toate colţurile Europei ca să se bucure de această sărbătoare.

Pride-ul îşi are originile într-un eveniment restrâns care a început în anii 80, Christofer Street Day – acesta sărbătorea mândria gay în fosta Republică Federală Germania. Parada a devenit în scurt timp un eveniment de amploare, ajungând peste ani să fie renumit în lume pentru veselie, dragoste de viaţă, înţelegere socială şi diversitate. În 2002, Köln Pride a fost parte a Europride, un eveniment internaţional ce reuneşte comunităţile gay din Europa.

Köln este al patrulea oraş ca mărime din Germania şi o zonă metropolitană importantă din Europa. Oraşul datează din 38 î.Ch. şi este renumit pentru stilul arhitectural grandios. Köln găzduieşte cea mai mare şi impresionantă catedrală gotică din lume – Domul din Köln, considerat un monument cu valoare artistică neestimabilă.

Compania Germanwings operează zboruri către Köln cu plecarea din Bucureşti, de trei ori pe saptămână. Stuttgart şi Berlin sunt celelalte doua destinaţii ale operatorului german.

Bucuresti, 22.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *