free download 78 travel guides written by experts

Germanwings va invita la un city-break in Köln, de dragul artei

După cum v-aţi obişnuit, Germanwings vă duce spre destinaţii care găzduiesc evenimente cu tradiţie, iar în aprilie este rândul aeroportului din Köln să fie puntea pentru atracţia principală a iubitorilor de artă. În perioada 13 şi 17 aprilie, în Köln se desfăşoară târgul internaţional Art Cologne, reunind la cea de-a 45-a ediţie, aproximativ 200 de galerii cu exponate de artă modernă şi contemporană disponibile inclusiv spre vânzare.

De fapt, oraşul capătă o tentă de sărbătoare încă de pe 12 aprilie, când este programat vernisajul, între orele 17.00 şi 21.00. Pe toată durata celui mai vechi târg internaţional de artă, pasionaţii vor putea descoperi tendinţe artistice îndrăzneţe în cadrul celor trei secţiuni: Open Space, New Contemporaries and New Positions. Secţiunea New Contemporaries este susţinută de Maurice Lacroix, motiv pentru care o echipă de juraţi internaţionali va decide care este standul cu cea mai bună prezentare, pentru a i se decerna Premiul de Artă Maurice Lacroix.

Şi în cadrul secţiunii New Positions, aflată la cea de-a treizecea aniversare în cadrul târgului, există un premiu pus în joc: Premiul de Artă Audi, destinat celui mai bun tânăr artist. Secţiunea Open Space, mai nou introdusă în cadrul festivalului, aflată anul acesta la cea de-a şaptea ediţie, oferă posibilitatea prezentării operelor de artă într-o manieră mai liberă şi mai nonconformistă, încurajând dezbaterea artistică.

Biletele pot fi cumpărate inclusiv online, preţul pentru o zi fiind de 20 de euro, respectiv 17 euro la achiziţionarea până la data de 12 aprilie.

Köln este al patrulea oraş ca mărime din Germania, după Berlin, Hamburg şi München, reprezentând, în acelaşi timp, o zonă metropolitană importantă din Europa. Oraşul datează din 38 î.Ch. şi este renumit pentru stilul arhitectural grandios. Traversat de fluviul Rin, Köln este recunoscut pentru cele peste 250 de edifii religioase, dintre care merită menţionată cea mai mare şi impresionantă catedrală gotică din lume – Domul din Köln, un monument cu valoare artistică deosebită.

Compania Germanwings operează zboruri către Koln cu plecarea din Bucureşti, de trei ori pe saptămână. Stuttgart şi Berlin sunt celelalte doua destinaţii ale operatorului german.

Bucuresti, 28.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *