metalshow

Germanwings inaugureaza ruta Koln-Bonn – Cluj Napoca

·    Compania aeriană introduce începand cu 8 Mai 2008 a şasea rută cu plecare din Köln
·    Rezervările se pot efectua începând de azi

Cluj va fi noua destinaţie Germanwings cu plecarea din Köln. Cel de-al doilea oraş din România în care operează compania aeriană devine, astfel, al şaselea oraş partener al metropolei de pe Rhin. Legătura dintre Cluj si Koln se va face de trei ori pe săptămână, începând cu data de 8 Mai 2008. Rezervarile se pot efectua din 5 Martie 2008, ora 12 :00 pe site-ul companiei, www.germanwings.com. Germanwings a ales oraşul Cluj ca punct de operare întrucât se încadrează perfect în strategia de dezvoltare a companiei. Germanwings oferă legături către cele mai importante centre de afaceri şi culturale ale Europei, pasagerii companiei fiind în proporţie de 42% călători în interes de afaceri. Astfel, Germanwings creşte constant numărul de rute şi frecvenţa către cele mai importante centre de afaceri din Europa, Cluj fiind oraşul adăugat cel mai recent între destinaţiile companiei.

„Clienţii Germanwings sunt persoane care călătoresc în mod regulat în afara ţării şi caută soluţii eficiente pentru aceasta – atât din punct de vedere financiar, cât şi din punct de vedere al timpului. Pe lângă motivele menţionate, în  alegerea unei companii low cost se adaugă şi avantajul de a beneficia de zboruri directe către principalele centre de afaceri. În acelaşi timp, aşteptările clienţilor noştri sunt foarte mari în ceea ce priveşte standardul serviciior oferite, iar Germanwings a demonstrat că zborurile la standarde înalte sunt accesibile oricui.”, a declarat Andreas Engel, PR Manager Germanwings.

Compania s-a lansat pe piaţa locală în Martie 2007, prima rută inaugurată fiind Bucureşti – Koln-Bonn. Recent, Germanwings a anunţat extinderea operaţiunilor în România prin introducerea a două rute noi: Bucureşti – Stuttgart, începând din 30 martie, cu o frecvenţă de patru zboruri pe săptămână şi ruta Bucureşti – Berlin, începând din 26 aprilie, cu o frecvenţă de două zboruri pe săptămână. În 2007 compania a atins un număr de 8 milioane de pasageri transportaţi la nivel de reţea, înregistrând o creştere de 12.5% faţă de anul anterior (în 2006 numărul pasagerilor a fost de 7.1 milioane). În ceea ce priveşte cifra de afaceri, Germanwings a ajuns la suma de 630 milioane euro, cu 12.7% mai mult decît în 2006.

Cluj-Napoca, 5.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *