free download 78 travel guides written by experts

George Cristian Maior vine maine la TVR 2

Marţi, 15 februarie, de la ora 20.00, invitatul emisiunii Joc Deschis este George Cristian Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii. Oaspetele Oanei Popescu din această săptămână are un palmares impresionant nu doar în diplomaţie şi politică, ci şi în învăţămantul universitar.

George Cristian Maior a absolvit Facultatea de Drept de la Cluj, aprofundând apoi studiile în Dreptul Internaţional şi Comparat la Universitatea “George Washington” din Statele Unite. La vârsta de 25 de ani a câştigat un concurs în Ministerul de Externe unde a avut apoi o traiectorie ascendentă, parcurgand toate etapele până la poziţia de Ambasador. La vârsta de 33 de ani era deja Ministru Adjunct al Apărării Naţionale şi coordona din punct de vedere strategic şi militar integrarea României în NATO.

În 2004 este ales senator şi apoi preşedinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Senat. Din 2006 a acceptat cea mai dificilă dar şi cea mai onorantă poziţie, devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Român de Informaţii. În tot acest timp, George Cristian Maior nu a neglijat niciodată pasiunea pentru literatură ci a fructificat-o, publicând cărţi precum: „Noul Aliat”, „Incertitudine” şi „Un război al minţii”. Totodată, el este autorul unor articole şi lucrări referitoare la drepturile omului, concepte de drept public şi politici de apărare la nivel global.

Emisiunea Joc deschis se adresează publicului activ, dinamic, interesat să se adapteze schimbărilor şi să ia cele mai bune decizii pe plan personal şi profesional. Invitaţii emisiunii sunt personalităţi cu o carieră bine stabilită, mentori, oameni din experienţa cărora cu toţii avem de învăţat. Joc deschis, a debutat la TVR 2 în 12 octombrie 2010 şi a adus invitaţi marcanţi precum: Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, Constantin Stroe, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Automobile Dacia, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Florin Talpeş, numărul 1 în industria românească de software, Radu Florescu, unul dintre cei mai importanţi jucători din advertisingul autohton, Mihai Răzvan Ungureanu, directorul Serviciului de Informaţii Externe al României.

Bucuresti, 14.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *