free download 78 travel guides written by experts

George Arion la „Vorba de cultura”

Emisiunea „Vorba de cultură”, o producţie Radio România Cultural, începe un nou sezon cu cinci zile de taifas, la ceasul prânzului, cu un invitat special: scriitorul si jurnalistul George Arion.

După douăzeci de ani de piaţă liberă, topurile de vânzare de carte din România continuă să sfideze orice regulă, adunând laolaltă filosofi şi vedete de televiziune, genuri ficţionale şi neficţionale dintre cele mai diverse. Cât despre literatura „de consum”, ea constă mai ales în traduceri. Să fie scriitorii noştri interesaţi doar de publicul de elită? Să fie vina editorilor care pariază doar pe produse de import?

Emisiunea „Vorba de cultură” merge pe urmele romanului poliţist, împreună cu unul dintre cei mai celebri autori români de gen: George Arion. Jurnalist cu o experienţă de câteva decenii, George Arion şi-a legat numele de publicaţiile Flacăra, pe care le conduce în prezent. A scris poezie, critică literară, cărţi pentru copii, volume de interviuri, teatru şi scenarii de film – dar este cunoscut mai ales ca părinte al celebrului detectiv Andrei Mladin… Militează pentru repunerea în drepturi a literaturii poliţiste şi de spionaj şi este preşedintele unei asociaţii profesionale numite Romanian Crime Writers Club.

Îl puteţi asculta pe George Arion în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată pe Radio România Cultural de luni 12 până vineri 16 septembrie, începând cu orele 12:00. Va răspunde întrebărilor şi comentariilor dumneavoastră, trimise pe adresa vorbadecultura@yahoo.com. Realizatori Ema Stere şi Attila Vizauer.

Bucuresti, 13.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *