Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Genzyme obtine certificarea LEED

de nivel Gold pentru Biologics Support Center, pentru un design ecologic al cladirii

Centrul este cea de-a zecea clădire ecologică a Genzyme certificată LEED

Genzyme, o companie Sanofi (EURONEXT: SAN şi NYSE: SNY), a anunţat recent că centrul Biologics Support Center pe care îl deţine în Framingham, Mass., a primit certificarea de nivel Gold din partea LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design) Green Building Rating System™ (sistemul pentru clasificarea clădirilor verzi, pentru leadership în design energetic şi ecologic) al Green Building Council (Consiliul pentru Clădiri Verzi din Statele Unite). Aceasta este cea de-a zecea clădire Genzyme care primeşte un rating LEED pentru design şi construcţie durabilă.

Biologics Support Center din Framingham este o clădire de birouri şi laboratoare asociată noii unităţi de producţie a Genzyme care produce Fabrazyme® (agalzidaza beta). Pe acest amplasament de 186.000 sq.ft. (aprox. 17.200 mp) lucrează aproximativ 550 de angajaţi implicaţi în producţie şi funcţii suport, dar şi personal administrativ.

“Obţinerea celei de-a zecea certificări LEED demonstrează angajamentul permanent al Genzyme de a atinge cele mai înalte standarde în toate aspectele activităţii sale”, a declarat David Meeker, Preşedinte şi CEO Genzyme. „Suntem dedicaţi obiectivului de a deveni un cetăţean corporativ responsabil şi un bun vecin pentru comunităţile noastre”.

Descrierea Biologics Support Center

Certificarea LEED reprezintă o verificare independentă şi obiectivă care confirmă că o clădire a fost proiectată şi construită pe baza unor strategii menite să atingă un nivel ridicat de performanţă în cinci domenii majore ale sănătăţii umane şi protecţiei mediului: eficienţa energetică, reducerea consumului de apă, selecţia materialelor, dezvoltarea durabilă a amplasamentului şi calitatea ambientului interior. Biologics Support Center din Framingham a fost proiectat pentru a atinge toate aceste obiective.

Eficienţa energetică
· Electricitatea necesară clădirii este obţinută în proporţie de 100% din surse regenerabile
· S-au obţinut economii de costuri cu energia de 27% datorită unor măsuri precum: îmbunătăţirea izolaţiei termice, sistemul de geamuri de înaltă eficienţă, densitatea redusă a iluminatului, senzorii de mişcare, centrale termice, ventilatoare şi sistemul de răcire.

Reducerea consumului de apă
· Sistemul de irigaţii instalat utilizează apa condensată din sistemul de ventilaţie şi climatizare
· Consumul de apă potabilă a fost redus cu 43% datorită instalării unor baterii cu debit redus.

Selecţia materialelor
· 30% din materialele de construcţii au fost obţinute din materiale reciclate, inclusiv oţel structural, cadre şi panouri metalice, plăci ceramice şi mobilier
· Proiectul a contribuit astfel la reducerea cu 1.784 de tone (aprox. 90%) a cantităţii de deşeuri de construcţie generate pe site care ar fi ajuns la halda de deşeuri

Dezvoltarea durabilă a amplasamentului
· Spaţii pentru depozitarea bicicletelor şi instalaţii sanitare/vestiare
· Două linii de autobuz situate la 0,25 mile de amplasament şi transport în campus
· Staţie de gestionare a apelor pluviale, care captează şi tratează cel puţin 92% din precipitaţiile medii anuale
· Plan de control al eroziunii şi sedimentelor

Calitatea ambientului interior
· Ratele de ventilare a aerului în toate spaţiile ocupate au fost crescute cu cel puţin 30% peste nivelurile minime
· Toţi adezivii, agenţii de sigilare, vopselurile şi tencuielile folosite în interior respectă limitele şi standardele privind compuşii organici volatili (VOC)

Despre clădirile verzi ale Genzyme

Programul de clădiri verzi al Genzyme reprezintă de foarte mult timp un element central al eforturilor companiei de dezvoltare durabilă şi reducere a consumului de energie. Clădirea verde simbol al Genzyme este Genzyme Center, recunoscut la nivel mondial ca un model în materie de construcţii ecologice inovatoare şi o ancoră în proiectul de revitalizare urbană al cartierului Kendall Square din Cambridge, Mass. Mai multe informaţii sunt disponibile la: www.genzymecenter.com.

În ultimul deceniu, Genzyme a continuat să-şi extindă programul de clădiri verzi prin construirea unor clădiri ecologice noi şi renovarea clădirilor existente în scopul creşterii eficienţei energetice. Aceste clădiri verzi au ajutat compania Genzyme să îşi atingă obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 25% pentru fiecare dolar din venituri. Compania a atins această ţintă cu doi ani înainte de termen şi a primit Climate Leadership Award din partea Agenţiei de Protecţie a Mediului (EPA) din Statele Unite, la categoria “Excellence in Greenhouse Gas Management (Goal Achievement). (Excelenţa în gestionarea gazelor cu efect de seră – atingerea obiectivelor).

Genzyme a obţinut certificări LEED din partea Consiliului pentru Clădiri Verzi din Statele Unite pentru numeroase tipuri de clădiri, printre care laboratoare, unităţi de producţie şi spaţii de birouri. Clădirile Genzyme certificate LEED sunt prezentate în tabelul de mai jos:

Clădire

Locaţie

Certificare

Anul certificării

Genzyme Center Headquarters

Cambridge, Mass.

Platinum – construcţie nouă

2005

675 West Kendall Offices

Cambridge, Mass.

Silver – interior comercial

2007

Science Center

Framingham, Mass.

Gold – construcţie nouă

2008

Office Expansion

Ridgefield, N.J.

Gold – construcţie nouă

2009

Office Expansion for Manufacturing Facility

Allston, Mass.

Gold – construcţie nouă

2010

Office Expansion for Manufacturing Facility

Waterford, Ireland

Gold – construcţie nouă

2010

Office Building

San Antonio, Texas

Silver –clădire existentă

2010

Fourth Floor Fit-Out

Ridgefield, N.J.

Platinum – interior comercial

2011

Distribution Center

Northborough, Mass.

Gold – interior comercial

2012

Biologics Support Center

Framingham, Mass.

Gold – construcţie nouă

2012

Despre Genzyme, o companie Sanofi

De peste 30 de ani, Genzyme este deschizător de drumuri în dezvoltarea şi furnizarea unor terapii transformative pentru pacienţii afectaţi de boli rare şi invalidante. Ne atingem ţelurile prin cercetarea la nivel mondial şi prin compasiunea şi dăruirea angajaţilor noştri. Concentrându-ne asupra bolilor rare şi sclerozei multiple, suntem dedicaţi îmbunătăţirii vieţilor pacienţilor şi familiilor lor. Acest scop ne ghidează şi ne inspiră în fiecare zi.

Portofoliul de terapii transformative al Genzyme, comercializat în ţări din întreaga lume, reuneşte inovaţii medicale remarcabile, care contribuie la salvarea de vieţi omeneşti. Prin apartenenţa la Grupul Sanofi, Genzyme beneficiază de accesibilitatea şi resursele uneia dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, împărtăşind angajamentul acesteia de a îmbunătăţi viaţa pacienţilor. Mai multe informaţii sunt disponibile la www.genzyme.com.

Genzyme® şi Fabrazyme® sunt mărci înregistrate ale Genzyme Corporation. Toate drepturile rezervate.

Despre Sanofi

Sanofi, lider mondial în producţia de medicamente, descoperă, dezvoltă şi distribuie soluţii terapeutice pentru a îmbunătăţi viaţa tuturor oamenilor.

Sanofi deţine atuuri importante în domeniul sănătăţii şi se bazează pe 7 platforme de creştere: soluţii pentru diabet, vaccinuri de uz uman, produse inovatoare, boli rare, produse fără prescripţie medicală, pieţe emergente şi sănătatea animalelor.

Sanofi este cotată la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY).

Bucuresti, 24.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *