free download 78 travel guides written by experts

Gentlemen, start your engines! BMW XCARS Mureş şi BMW Group România alături de a doua etapă Romanian Endurance Series

După un prim weekend competiţional la finele lunii martie, Romanian Endurance Series by ACR se pregăteşte de o nouă premieră în acest weekend: sezonul al patrulea aduce prima vizită pe noul circuit de mare viteză din România, Transilvania Motor Ring. După 11 etape consecutive disputate pe Motorpark România, echipele şi piloţii au noi variabile de gestionat – parcursul tehnic al turului de circuit, cu diferenţe de nivel, şicane şi viraje în orb.

Campionatul vine cu un grup de competitori tot mai puternici. De remarcat reprezentarea puternică la categoria GT4, care include modele precum Audi R8 LMS GT4, Ginetta GT4 sau, debutând la Târgu Mureş, Porsche Cayman GT4. Cea mai spectaculoasă creştere de participanţi va fi la clasa A3, fief exclusiv al propulsiei. După ce Augustin Drăghiceanu şi George Vintilă au dus modelul BMW E36 M3 pe podium la general la RES1, etapa a doua le va aduce o concurenţă acerbă în rândul motoarelor de peste 2.000 cmc. Blitzwolf Racing vine cu un M3 E46, iar JMS Performance şi WCR-Condor înscriu câte un 325i E36 în etapa de pe Transilvania Motor Ring.

BMW XCARS Mureş, alături de BMW Group România, asigură o nouă premieră spectaculoasă. Serviciile de Safety Car vor fi asigurate de BMW Seria 8 Coupé M850i. Suplimentar, modelul va fi disponibil pentru “Race Taxi” cu doi piloţi români cu experienţă valoroasă pe circuit – Ramona Rusu şi Alexandru Cascatău. Invitaţii speciali vor parcurge trei tururi pe locul din dreapta, alături de piloţi profesionişti şi unul din cele mai rapide modele BMW din istorie. Ramona Rusu a intrat în cel de-al 10-lea an de competiţii. S-a afirmat pe plan internaţional în competiţiile de drift, cu un titlu Queen of Europe şi un titlul de vicecampion european în clasa Street Legal. În 2018 a făcut debutul în Campionatul Naţional de Raliuri, la Cupa Dacia. Alexandru Cascatău a încheiat un sezon spectaculos în Belcar Endurance Championship din Belgia, cu o victorie de clasă pe legendarul Spa-Francochamp la comenzile unui BMW Seria 3 E90 şi cu poziţia a treia la final de campionat. Sezonul 2019 îl va găsi pe Alex în Campionatul European 24H Series, pregâtindu-se să revină la Spa, în cursa de 12h.

BMW M850i xDrive Coupe

Weekendul va începe cu un track day de-a lungul zilei de sâmbătă, în cadrul căruia pasionaţii vor avea şansa unică de a rula pe circuit cu maşinile personale în compania concurenţilor din RES, pentru care aceste sesiuni sunt antrenamente opţionale înaintea etapei de duminică. Cele două curse a câte o oră reprezintă un format inspirat din competiţiile europene către care aspiră protagoniştii români, o structură similară fiind întâlnită în luna aprilie de către campionul RES 2018 David Şerban în campionatul spaniol de anduranţă, dar şi de Răzvan Umbrărescu în International GT Open.

Prezenţa XCARS Mureş oferă multe experienţe spectatorilor pe parcursul weekendului. Va fi prezentată o flotă de opt modele, care include şi cinci automobile disponibile pentru teste, printre care şi noul BMW X5 sau BMW i3. Dealerul autorizat BMW va organiza şi un exerciţiu de îndemânare cu noul BMW Seria 3, demonstrând sistemele unice ale noului model pentru mersul înapoi. Şi cei mici beneficiază de o zonă dedicată şi un concurs de îndemânare cu maşinuţe BMW printre jaloane.

Despre BMW Seria 8 M850i

BMW Seria 8 beneficiază de un şasiu sofisticat, care foloseşte fibră de carbon pentru ranforsarea caroseriei, sistemul de tracţiune inteligent BMW xDrive optimizat pentru mai multă dinamică şi performanţe sportive, diferenţial spate controlat electronic, precum şi direcţia activă integrală, cu puntea spate directoare. Înainte de a fi prezentat pe şosele, noul model a debutat pe circuit, în IMSA WeatherTech SportsCar Championship şi apoi în Campionatul Mondial FIA de Anduranţă, o declaraţie despre intenţiile sportive ale BMW Seria 8. În versiunea M850i, modelul dispune de un motor V8 Twin Power Turbo cu două turbocompresoare amplasate compact, între cilindri. Puterea maximă dezvoltată este 235 kW/320 CP, iar cuplul maxim de 680 Nm pentru o acceleraţie 0-100 km/h în numai 3,7 secunde.

Romanian Endurance Series se bucură în acest an de sprijinul partenerilor BMW România, Repsol România (prin dealerul Valtec), Michelin (prin dealerul APR Competition – unic dealer autorizat Michelin Motorsport pentru România), BP Racing, vinul.ro, Crama Histria, Phoenix Media şi 100% Sport. Etapa de la Târgu Mureş este sprijinită de partenerii locali: Dr. Wheel, BCZ Motors, DTE Systems, Crown Coffee şi Gombos Security.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *