metalshow

Gena lui Isis #1 – Trilogia mistica

Tracy Harding
Editura Leda

Trebuie sa incep prin a marturisi ca aceasta carte m-a prins din prima clipa. De la titlu – dar si de la primele randuri. Este un volum de peste 500 de pagini care se citesc insa pe nerasuflate. In centrul povestirii avem trei personaje, trei femei despartite de timp insa cu o gena care le uneste si cu haruri similare.

Totul incepe cu povestea lui Ashlee Devere, fata care de mica putea citi gandurile celorlalti si vedea dincolo de aparente dar care trebuie sa invete sa isi ascunda darul sau pentru a nu avea de suferit. Intamplarile prin care trece sunt cele ale unei femei curajoase care isi depaseste vremea, iar peste ani o ruda ii gaseste jurnalul. Mia Montrose este specialista in limbile vechi si se afla acum in fata celei mai interesante slujbe oferite vreodata.

Totul este presarat cu probleme, capcane, cu personaje fantastice (un spirit ce le calauzeste si pe Ashlee si pe Mia, un personaj rau care veti vedea daca e om sau nu). Povestirea este extrem de bine documentata, iar intamplarile sunt veridice. Nu vreau sa va dezvalui mai mult din cuprinsul cartii, din poveste, pentru ca v-as rapi din placerea lecturii. Va las sa fiti purtati chiar voi pe meleaguri unde poate n-ati ajuns, in cautarea Graalului, sa fiti martori ai unor descoperiri uimitoare. Ce pot sa va spun insa e ca la final veti astepta cu nerabdare cel de-al doilea volum al trilogiei.

Va recomandam sa cititi acest roman si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la el pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *