free download 78 travel guides written by experts

Gen si personalitate

Cerasela Tudose
Editura Tritonic

„Barbatii si femeile sunt diferiti." Asa incepe cartea si aceasta este o constatare cu care oricine ar trebui sa fie de acord. "Barbatii nu sunt in stare sa gaseasca nimic din ceea ce cauta pe lumea asta, in afara de CD-urile lor, care sunt intotdeauna in ordine alfabetica. Femeile descopera intotdeauna unde sunt cheile ratacite ale masinii, in schimb foarte rar li se intampla sa gaseasca drumul cel mai drept spre destinatia stabilita." (p 7)

Dincolo insa de unele diferente care poate sunt amuzante (sau ne-aduc aminte, si noua femeilor, dar si lor, barbatilor) de anumite diferente care par ca niciodata nu vor puta fi depasite, faptul ca barbatii si femeile gandesc si se poarta diferit are un impact profund asupra multor aspecte ale vietii, de la relatia de cuplu la relatiile de la serviciu si in afaceri.

In lucrarea "Gen si personalitate" autoarea Cerasela Tudose ne invita sa aruncam o privire mai patrunzatoare asupra acestor diferente si sa descoperim si, mai ales, sa intelegem, psihologia feminina si pe cea masculina. Cele doua parti ale cartii prezinta perspectiva neurobiologica si pe cea psihosociala, fiecare cu implicatiile sale in viata de zi cu zi a oamenilor, femei si barbati.

"Cartea este utila deopotriva barbatilor si femeilor, mai tineri sau mai putin tineri, tuturor celor care vor sa-si imbunatateasca relatiile personale si profesionale prin prisma intelegerii si acceptarii identitatii de gen” mai spune autoarea si intr-adevar, dupa lectura cartii, oricine isi poate da seama ca a avut acces la informatii si sublinieri care au adus poate o claritate, o intelegere a modului in care persoane apropiate, acasa ori la serviciu sau in societate, au reactionat intr-un fel sau altul.

Cunoscand anumite diferente, puncte tari si slabe ale fiecarui gen, acestea pot fi utilizate in viata de zi cu zi tocmai pentru ca, in final, sa le fie bine cat mai multora. Intelegand de ce e mai posibil ca un barbat sa reactioneze intr-un anume fel intr-o imprejurare, diferit fata de o femeie, pot disparea in timp chiar diverse discutii si certuri care in fapt pornesc de la diferente nesesizate/neconstientizate/neacceptate.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *