free download 78 travel guides written by experts

GEFCO Romania continua programul de internship pentru studentii straini

În 2014, peste 10 studenţi străini şi români vor participa la programul de practică GEFCO România

GEFCO România continuă şi în 2014 programul de internship care permite studenţilor străini să efectueze practică în cadrul companiei. Acest program a fost iniţiat în 2010 şi oferă studenţilor posibilitatea de a experimenta rolul de angajat într-o companie multinaţională, dobândind cunoştinte practice despre industria de logistică şi transport şi despre mediul de afaceri din România.

Anul acesta sunt aşteptaţi în jur de cinci studenţi străini care vor face practică atât în departamentele sediului central din Bucureşti cât şi la centrul logistic de la Joiţa. În cei patru ani de la debutul programului, GEFCO a primit aproximativ 30 de studenţi din cadrul unor universități sau şcoli tehnice superioare precum IÉSEG Business School Lille-Paris sau Groupe PROMOTRANS. Ei sunt veniţi în proporţie de 90%, din Franţa, fie prin burse ERASMUS, fie prin parteneriate individuale pe care GEFCO le încheie cu instituţiile de învăţământ respective.

"Cea mai eficientă şi rapidă metodă de a învăţa o meserie este practica. Din acest motiv, am dezvoltat diverse programe de internship în cadrul GEFCO; vrem să contribuim la formarea studenţilor de astăzi pentru a putea face faţă viitoarelor poziţii în domeniu. GEFCO fiind o companie multinaţională, am extins programul local de internship şi către studenţii străini, care au manifestat real interes pentru o experienţă profesională în România.", a declarat Cristina Stoian, Manager Resurse Umane GEFCO România.

Participanţii la acest program au misiunea de a duce la bun sfârşit unul sau mai multe proiecte individuale, sub îndrumarea unui tutore alocat. Tutorii fac parte dintre angajaţii GEFCO şi au rol atât de manager cât şi de trainer, ajutând studenţii să obţină cât mai mult din experienţa în cadrul GEFCO România. Ei sunt repartizaţi într-unul dintre departamentele GEFCO – operaţional, administrativ, comercial, calitate sau IT. Perioada de practică variază de la 1 la 6 luni, în funcţie de disponibilitatea studentului şi de nevoile GEFCO.

Zeci de cereri de practică sunt primite anual, recrutarea făcându-se după anumite criterii: un profil internaţional, fluenţa într-o limbă străină de circulaţie internaţională, cunoştinţe de operare sisteme informatice, dar şi motivaţia candidatului.

Programul se înscrie în strategia GEFCO de responsabilitate socială, pe linia “Comunitate şi dezvoltare locală”, care urmăreşte susţinerea educării tinerei generaţii universitare şi expunerea studenţilor într-un mediu profesional real, la standardele şi condiţiile efective de muncă.

Bucuresti, 26.02.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *