free download 78 travel guides written by experts

GEFCO lanseaza servicii de transport feroviar intre Vesoul (Franta) si Kaluga (Rusia)

GEFCO încheie un parteneriat cu Captrain Deutschland şi Transcontainer Rusia pentru servicii multimodale ecologice de logistică

GEFCO, în parteneriat cu Captrain Deutschland şi Transcontainer, lansează serviciile de transport feroviar pentru componente auto semi-demontabile pe ruta Vesoul, Franţa – Kaluga, Rusia. Proiectul de servicii logistice multimodale este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte din Europa din punctul de vedere al volumului.

Pornind de la terminalul Naviland Cargo care se află în apropierea fabricii PSA Peugeot Citroën din Vesoul, linia de transport feroviar se îndreaptă spre Malaszewisze/Brest la graniţa cu Polonia/Belarus unde containerele, aprovizionate de Transcontainer, sunt transbordate în vagoane ruseşti şi sunt transportate până la unitatea de producţie din Kaluga.
Primul tren complet cu piese auto destinate fabricii PSA Peugeot Citroën şi Mitsubishi a ajuns la Kaluga miercuri, 10 martie, după o călătorie de cinci zile în care a parcurs o distanţă de 3 000 km.

Ca răspuns la nevoia de servicii logistice ecologice, transportul multimodal pare a fi soluţia optimă şi o alternativă reală la transportul rutier. Imensitatea Rusiei face ca transportul de marfă pe calea ferată să fie deosebit de relevant, având în vedere că acesta se face adesea pe distanţe lungi. GEFCO şi partenerii săi Captrain Deutschland şi Transcontainer îşi reunesc resursele şi experiza in domeniu pentru a pune bazele unei legături feroviare zilnice de la Vesoul la Kaluga. Fiind rezultatul unui an de studii efectuate de către diferiţi parteneri, serviciul este unul dintre cele mai mari proiecte multimodale din Europa.

În vederea gasirii unor soluţii de logistică şi transport care respectă mediul, GEFCO a depus o cerere pentru subvenţii prin intermediul programului european Marco Polo (2003-2006), care sprijină companiile care doresc să transfere o parte din traficul lor rutier către metode de transport mai compatibile cu mediul, cum ar fi transportul feroviar. Linia de cale ferată Vesoul-Kaluga este o parte integrantă a politicii GEFCO de dezvoltare durabilă. Înlocuind echivalentul a 36 de camioane pe zi şi reducând timpii de livrare de la opt la cinci zile, acest serviciu zilnic contribuie la reducerea considerabilă a emisiilor de CO2, evitând prezenţa a 576 camioane pe toate traseele dus-intors efectuate intre Franţa şi Rusia.

Aflându-se la graniţa dintre Europa şi Asia, Rusia este o regiune strategică pentru sectorul de transport şi logistică. Numărul unităţilor de producţie din industria auto este în creştere, deoarece marii producători globali de automobile sporesc investiţiile în această ţară. Ca răspuns la cererea tot mai mare de servicii logistice, GEFCO a investit pentru a optimiza infrastructura şi pentru a-şi dezvolta gama de servicii, în special în domeniul logisticii inbound (de intrare) pentru industria auto.

GEFCO Rusia şi autorităţile guvernamentale din regiunea Kaluga au semnat o Scrisoare de intenţie în care se prezintă efortul lor de colaborare în domeniul transportului şi al logisticii în regiune. Semnat de Yves Fargue, Preşedinte şi Director General Executiv al grupului GEFCO, şi de Anatoly Artamonov, guvernator al regiunii Kaluga, documentul exprimă ambiţia de a dezvolta o infrastructura logistică eficientă în această regiune strategică.

Situată pe râul Oka, la 100 km sud-vest de Moscova, Kaluga este un centru puternic al industriei auto internaţionale din Rusia. În 2010, PSA Peugeot Citroën, într-un acord de asociere în participaţiune cu Mitsubishi, va deschide o nouă fabrică de asamblare în Kaluga pentru a produce maşini de pasageri de dimensiuni medii – un segment care reprezintă 60% din totalul vânzărilor de vehicule în Rusia. GEFCO este furnizorul exclusiv de servicii logistice inbound şi outbound al fabricii şi va juca un rol vital alături de întreaga linie de producţie. Biroul GEFCO din Kaluga, care va avea iniţial zece angajaţi, va oferi gama completă de servicii logistice ale grupului, inclusiv transportul în Rusia, servicii vamale şi soluţii de depozitare.

Linia Vesoul-Kaluga reflectă expansiune strategică continuă a GEFCO în Rusia. În ciuda impactului crizei asupra ţării, Rusia rămâne pentru GEFCO o regiune strategică pentru investiţii, fapt demonstrat de deschiderea din 2008 a platformei logistice de la Podolsk, în apropierea Moscovei, şi proiectul parcului auto Domodedovo lansat la începutul lui 2010. Piaţa rusă contribuie, de asemenea, la extinderea gamei de activităţi a GEFCO către alte sectoare, ce nu fac parte din industria auto.

Paris, Bucuresti, 26.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *