metalshow

GEFCO isi repozitioneaza oferta internationala in regim de grupaj pentru producatori

Activitatea de transport în regim de grupaj a companiei GEFCO vizează producătorii care au fluxuri internaţionale de transport marfă, reprezentând astfel o componentă cheie a ofertei lanţului său de distribuţie. Grupul a stabilit un obiectiv de creştere de 9% în acest sector, în 2011.

Pentru Pierre-Yves Laval, şeful operaţiunilor de grupaj din Europa, obiectivul este clar: "Creştere controlată, decisă pe baza unor contracte profitabile în regim de grupaj, pentru a deservi producătorii care au fluxuri internaţionale de mărfuri". 

Pentru a atinge acest obiectiv, GEFCO intenţionează să se bazeze pe mai multe mijloace de creştere a rentabilităţii. O modalitate importantă este de a optimiza "închiderea buclei" în managementul fluxului de marfă. Acest lucru implică mai multe acţiuni concrete, cum ar fi efectuarea unor audituri operaţionale pentru îmbunătăţirea factorilor de încărcare a camioanelor, definirea planurilor profitabile de transport dus-întors, modernizarea standardelor de operare şi identificarea unor indicatori comuni pentru toate ţările din reţeaua internaţională a grupului GEFCO.

Având 140 de depozite conectate prin 400 de linii internaţionale, reţeaua de transport rutier a GEFCO este una dintre cele mai extinse din Europa. Datorită acestui sistem global, GEFCO poate oferi o gamă completă de soluţii pentru transportul mărfurilor în fiecare fază a lanţului de distribuţie.

GEFCO intenţionează să-şi sporească fluxurile pentru a crea o "adevărată reţea europeană de comerţ", după cum a numit-o Pierre-Yves Laval.

Iniţial, accentul va fi pus pe Germania şi ţările din Europa Centrală şi de Est. Mari cantităţi de mărfuri sunt exportate din aceste pieţe, dar uneori este dificil să se realizeze curse de retur profitabile.

Regimul de grupaj în cifre*


• 140 de depozite conectate prin 400 de linii internaţionale de grupaj în întreaga Europă

• 813 linii pe piaţa internă

• 194 de linii dedicate clienţilor producători

• 39.800 transporturi în regim de grupaj şi camioane pe zi

• Timpul de livrare al transporturilor în Europa: de la 48 la 72 de ore


* informaţii din 2010


Courbevoie / Bucuresti, 14.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *