free download 78 travel guides written by experts

GEFCO alaturi de Electric Odyssey la sosirea sa in Franta

Incredibila Odisee Electrică, o călătorie începută de către doi tineri ingineri francezi în februarie anul acesta, şi-a îndeplinit obiectivul: de a face înconjurul lumii într-un vehicul electric şi de a consolida credibilitatea acestuia ca viitor mod de transport. Fiind unul dintre cei nouă sponsori care au făcut posibil acest proiect, GEFCO a contribuit cu experienţa sa ca furnizor de servicii logistice şi cu expertiza sa în domeniul de reprezentare vamală şi fiscală.

Misiune îndeplinită! Antonin Guy şi Xavier Degon au ajuns la Strasbourg pe 24 septembrie, la şapte luni de la plecarea în călătoria lor epică, din acest oraş alsacian, în luna februarie. Scopul lor a fost de a îmbunătăţi opinia publicului legată de vehiculele alimentate electric şi a demonstra că acestea sunt un mijloc de transport al viitorului care implică un cost de utilizare redus şi este convenabil pentru condusul de zi cu zi.

După o oprire la Salonul Auto de la Paris pe 27 şi 28 septembrie, pentru a-şi sărbători sosirea în Franţa împreună cu partenerii proiectului, Antonin şi Xavier au fost invitaţi săptămâna trecută la Ministerul francez pentru Redresarea Producţiei, unde s-au întâlnit cu dl. Arnaud Montebourg.

În timpul primei călătorii în jurul lumii într-un vehicul electric model de serie, cei doi ingineri s-au confruntat cu provocarea suplimentară de a trebui să se bazeze exclusiv pe bunăvoinţa oamenilor din cele 17 ţări prin care au trecut, pentru a le asigura prizele electrice obişnuite necesare pentru a reîncărca automobilul Citroën C-ZERO la fiecare oprire în timpul călătoriei. După aproximativ 25.000 km, echipajul îşi îndeplinise provocarea cu brio, deşi nu fără un ajutor din partea GEFCO.

O competenţă unică pentru un proiect extraordinar

În calitate de partener în această aventură, GEFCO şi-a folosit în mod firesc competenţa sa în domeniul transportului şi logisticii, dar şi-a pus la lucru şi expertiza sa dovedită în domeniul Reprezentării Vamale şi Fiscale. Datorită unei reţele internaţionale puternice, GEFCO a coordonat operaţiunea şi a implicat filialele sale din diverse ţări, care au jucat un rol esenţial în timpul proiectului Electric Odyssey.

Grupul a realizat un parteneriat cu NYKLine pentru a asigura transportul maritim de trei ori pentru automobilul Citroën C-ZERO: prima dată peste Atlantic, din Olanda în Statele Unite, în luna februarie, apoi pentru traversarea Pacificului spre Japonia în aprilie, iar ultima dată pentru traversarea Mării Chinei în luna mai.

De asemenea, GEFCO a gestionat toate formalităţile vamale pentru transportarea maşinii în diferite ocazii. Prin urmare, echipajul a fost în măsură să-şi încheie călătoria cu succes, ştiind că putea conta pe competenţa Grupului, recunoscut pe plan internaţional.

"GEFCO, partener în proiectul nostru, şi-a jucat rolul prin oferirea unui sprijin constant, de încredere şi de înaltă calitate. A avea competenţa unui expert ca GEFCO în sprijinul nostru a fost foarte important. Ne-am putut concentra asupra aventurii în sine, fără a fi nevoiţi să ne facem griji cu privire la procedurile administrative sau alte obligaţii legate de transportul maritim al vehiculului. Odată ce vehiculul a fost încărcat în container, ne-am putut relaxa!", au explicat Antonin şi Xavier.

O provocare tehnologică şi umană, în concordanţă cu valorile GEFCO

Compania GEFCO este mândră de a fi luat parte la această aventură şi de a fi sprijinit o iniţiativă în conformitate cu politica sa de mediu şi care promovează dezvoltarea mobilităţii în viitor.

Acest proiect, care avea drept scop să demonstreze relevanţa acestui tip de transport şi să crească gradul de conştientizare de către public a problemelor de mediu, se potriveşte perfect cu strategia globală GEFCO. Ca o companie responsabilă, GEFCO şi-a stabilit obiectivul de a menţine o amprentă ecologică constantă chiar dacă îşi va spori veniturile până în anul 2020.

Courbevoie / Bucuresti, 18.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *