Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

GE Money Romania are un nou CEO

Ronald Malak a fost numit noul CEO al GE Money România, divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric (NYSE: GE).

GE Money a intrat pe piaţa din România în trimestrul al treilea al anului 2006 prin achiziţionarea a trei companii specializate în servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV (deţinătoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi IFN SA (companie ce oferă credite de consum sub numele Estima Finance) şi Domenia Credit IFN SA. Ronald Malak are peste douăzeci de ani de experienţă în consumer finance la nivel internaţional, din care şase ani i-a petrecut coordonând divizii de servicii financiare de retail în ţări din Europa Centrală şi de Est (ECE).
El s-a alăturat echipei GE anul acesta din poziţia de Director General al CitiFinancial Europa Centrală şi de Est. Principalele sale responsabilităţi în funcţia anterioară au fost înfiinţarea şi creşterea de noi business-uri de consumer finance într-o serie de ţări din ECE, printre care se numără şi Global Consumer Group, companie a Citigroup în România.

„Fără îndoială know how-ul şi experienţa lui Ronald Malak vor contribui semnificativ la dezvoltarea afacerii GE Money România şi la finalizarea cu succes a procesului de integrare şi rebranding. Rolul său va fi acela de a consolida business-urile achiziţionate şi de a susţine evoluţia companiei pentru ca GE Money să devină unul dintre cele mai apreciate branduri de servicii financiare din România, aşa cum este de altfel în toate celelalte ţări în care activează”, a declarat Mark Hampson, Integration Leader GE Money România.

Mark Hampson a ocupat, din ianuarie până în prezent, pe lângă rolul de Integration Leader pentru cele trei companii deţinute de GE Money în România, şi pe cel de CEO Interimar.
Hampson va rămâne Integration Leader, continuând să se ocupe de integrarea celor trei companii. În următoarea perioadă, Mark Hampson şi Ronald Malak vor lucra împreună pentru ca preluarea responsabilităţilor aferente poziţiei de CEO al GE Money România să fie cât mai uşoară.

“Este o onoare şi o provocare pentru mine să reprezint GE Money pe o piaţă în plină dezvoltare cum este cea românească. Voi lucra cu profesionişti şi sunt convins că împreună vom pune bazele unei companii puternice, la înălţimea standardelor GE. Dezvoltarea de produse competitive, crearea şi menţinerea unui mediu de lucru atractiv pentru angajaţi, integrarea celor trei business-uri sub umbrela GE Money sunt obiective care, odată atinse, vor asigura companiei noastre un loc printre liderii pieţei”, a declarat Ronald Malak.

Înainte de Citigroup, Malak a lucrat timp de opt ani pentru Associates First Capital Corporation, una din cele mai mari companii multinaţionale de consumer finance, şase ani pentru Progressive Corp, doi ani pentru Standard Oil şi trei ani pentru Colgate-Palmolive.
Are un Master în International Management la Thunderbird School of Global Management (Glendale, Arizona) şi un doctorat la Kent State University (Kent, Ohio).
Este cetăţean american de origine slovacă şi vorbeşte engleză, germană, cehă şi slovacă.

„România oferă oportunităţi extraordinare de creştere pentru GE Money, fiind una dintre cele mai mari ţări din Europa Centrală şi de Est şi cu o economie în continuă dezvoltare.
Astăzi, la mai puţin de un an de la achiziţia Domenia Credit, Motoractive Leasing şi Estima Finance, echipa noastră de integrare  şi-a atins obiectivele stabilite în septembrie 2006 şi a finalizat peste 75% din procesul de integrare a celor trei business-uri româneşti. În următoarea perioadă vom demara acţiunea de rebranding care va marca sfârşitul procesului de integrare”, a declarat Ronald Malak, noul CEO al GE Money România.

Bucuresti, 22.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *