free download 78 travel guides written by experts

GE investeste 500 milioane de dolari intr-un centru de explorari petroliere offshore in Brazilia

GE a inaugurat Centrul Tehnologic Brazilian din Rio de Janeiro, în valoare de 500 de milioane dolari, care îşi va axa activitatea pe crearea de tehnologii avansate pentru explorarea şi producţia de petrol şi gaze naturale offshore.

Acesta este primul centru GE în America de Sud şi, până la finele deceniului, aici vor lucra 400 de cercetători, care vor colabora cu Petrobras, Statoil, BG Group şi alţi clienţi GE din regiune pentru rezolvarea provocărilor tehnologice, cum ar fi forarea unor puţuri cu o adâncime de peste 12.000 de metri la 160 km în larg şi prelucrarea gazelor şi ţiţeiului la 3.000 metri sub nivelul mării.

„Noul centru de cercetare ne va permite să inovăm pe plan local pentru clienţii din America de Sud şi apoi să exportăm aceste inovaţii în întreaga lume”, a declarat Jeff Immelt, Preşedinte şi CEO GE. Compania norvegiană Statoil este una dintre companiile care dezvoltă noi tehnologii pentru a ajunge la resursele de petrol şi gaze naturale offshore. În 2008, GE şi Statoil au încheiat un acord oficial de cooperare în domeniul tehnologic pentru dezvoltarea de tehnologie submarină. În 2009, Statoil a hotărât să înceapă activităţi de cercetare şi dezvoltare în Brazilia, cu accent pe cercetări în domeniul IOR [recuperarea terţiară a petrolului], CO2, rezervoare de carbonaţi şi tehnologii submarine.

GE colaborează deja cu Petrobras şi Grupul BG la proiecte de cercetare pentru crearea de tehnologii şi echipamente necesare pentru transportarea producţiei de pe platformele plutitoare pe fundul mării. În prezent, unele dintre cele mai mari oportunităţi comerciale din industria petrolieră sunt oferite de explorarea şi producţia offshore, în special în aşa-numitele straturi „pre-sărate” care predomină în adâncurile apelor de lângă coasta Braziliei.

Deocamdată, prelucrarea petrolului şi a gazelor naturale în larg se face la suprafaţă, pe platforme care adesea se află la mii de metri distanţă de sondele de petrol, ceea ce limitează volumul de petrol şi gaze care poate fi recuperat şi creşte costurile de prelucrare. Fabrica submarină preia unele dintre funcţiile de prelucrare de la suprafaţă şi le transferă pe fundul mării. Noile tehnologii care utilizează pompele şi compresoarele submarine vor contribui la creşterea gradului de recuperare şi ar putea duce la o dezvoltare mai economică a câmpurilor petroliere, cu un nivel scăzut de emisii, ceea ce reduce costurile de capital şi de funcţionare, precum şi riscurile asociate activităţii lucrătorilor de pe platformele offshore.

Thomas Edison a inaugurat primul laborator de cercetare GE în statul New York, în anul 1900. Laboratorul a fost vizitat de laureaţi ai premiului Nobel, cum ar fi inventatorul telegrafului Guglielmo Marconi, Niels Bohr, care a descifrat structura atomului şi I.P. Pavlov, faimos pentru câinii săi condiţionaţi. Între timp, GE a deschis noi laboratoare în San Ramon, California, Shanghai, Bangalore, Munchen şi, mai nou, în Rio. În aceste laboratoare lucrează peste 3.000 de persoane, inclusiv 1.125 de absolvenţi de studii doctorale. În fiecare an, GE alocă între 5 şi 6 la sută din venituri pentru cercetare şi dezvoltare. Specialiştii GE lucrează la un lung şir de soluţii, de la noi materiale pentru motoarele cu reacţie şi turbinele de gaz, la diagnosticări moleculare, baterii mai eficiente şi analitică software care prelucrează datele oferite de internetul industrial.

Bucuresti, 05.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *