Shadow

GE HealthCare a lansat Definium™ Pace Select în cadrul Congresului SRIM de la Craiova

GE HealthCare (Nasdaq: GEHC) a lansat în cadrul Congresului Național de Radiologie și Imagistică Medicală de la Craiova, Definium™ Pace Select – cel mai nou sistem de radiologie cu raze X care se adapteză în mod optim nevoilor clinice. Proiectat ținând cont de siguranța și confortul pacientului, Definium™ Pace Select oferă o gamă de automatizări și funcții îmbunătățite ale fluxului de lucru pentru a diminua timpul necesar efectuării procedurilor medicale și a permite poziționarea fără efort a pacientului.

Creșterea cererilor de servicii medicale și necesității de sisteme de radiologie cu raze X

Având în vedere creșterea speranței de viață a populației, vor fi necesare servicii îmbunătățite de asistență medicală pentru a aborda diversele probleme de sănătate care sunt consecințe directe ale îmbătrânirii. De la detectarea fracturilor și identificarea pneumoniei, până la ghidarea intervențiilor chirurgicale și evaluarea progresiei afecțiunilor cronice, tehnologia cu raze X joacă un rol crucial în diagnosticarea și gestionarea unei game largi de afecțiuni medicale. Cu toate acestea, cererea tot mai mare de servicii de imagistică, cum ar fi raze X, reprezintă o provocare pentru personalul medical de a asigura accesul echitabil la aceste instrumente esențiale de imagistică. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, utilizarea razelor X și a altor tehnici de imagistică medicală poate rezolva între 70 și 80% din problemele de diagnostic, dar aproape două treimi din populația lumii nu are acces la imagistica de diagnosticare.[1]

Deoarece este adesea primul pas în procesul de diagnosticare, radiografia rămâne modalitatea de lucru cea mai folosită în radiologie și este probabil să-și mențină poziția în anii următori. În multe țări, nevoia de imagistică cu raze X a crescut exponențial, spitalele, centrele de ambulatoriu, instituțiile de îngrijire de urgență și centrele de imagistică înregistrând o creștere a volumului de pacienți.[2] În timp ce zonele urbane beneficiază adesea de infrastructură medicală avansată, comunitățile și mediile rurale se confruntă cu acces limitat la serviciile esențiale, inclusiv imagistică medicală. Abordarea acestei disparități necesită soluții inovatoare care pot extinde raza de acoperire a tehnologiei digitale cu raze X de înaltă calitate în toate zonele.

Definium Pace Select

Extinderea razei de acțiune a soluțiilor de imagistică digitală cu raze X dincolo de centrele medicale tradiționale

În mod tradițional, sistemele imagistice cu raze X au fost instalate în spitalele mari și în centrele de imagistică dedicate. Cu toate acestea, evoluția serviciilor de asistență medicală a determinat o schimbare semnificativă în implementarea tehnologiei imagistice medicale, cum ar fi sistemele cu raze X.[3] Astăzi, sistemele cu raze X pot fi găsite în instituții diferite, inclusiv spitale, centre ambulatorii, centre de îngrijire de urgentă, centre de imagistică. Această descentralizare a serviciilor imagistice cu raze X are potențialul de a îmbunătăți accesibilitatea și de a aduce tehnologia imagistică medicală de înaltă calitate mai aproape de comunitățile care au cea mai mare nevoie de ea.

Recunoscând nevoia de a îmbunătăți accesul la această tehnologie, GE HealthCare a adoptat o abordare proactivă prin dezvoltarea unui sistem de imagistică medicală digital cu raze X care va transforma domeniul. Această tehnologie de ultimă oră este concepută pentru a ajuta la depășirea barierelor care au împiedicat în mod tradițional adoptarea pe scară largă a acestor sisteme în spații mici. Fiind un sistem cu o amprentă relativ mică la sol, acesta poate fi instalat cu ușurință în centre medicale diferite, inclusiv în centre de îngrijire de urgentă. Interfața de utilizator și funcționarea sistemului au fost concepute pentru a fi utilizate de către tehnicieni radiologi indiferent de nivelul de experiență, oferind o poziționare ușoară a pacientului și fluxuri de lucru concepute atent, care pot îmbunătăți eficiența și pot reduce apariția erorilor în realizarea imaginilor.

Tehnologie digitală cu raze X pentru rezultate imagistice de ultimă generație

Sistemele digitale inovatoare cu raze X cu mai multe caracteristici cheie pot ajuta la eliminarea barierelor cu care se confruntă mulți profesioniști din domeniul medical și care, adesea, limitează accesul la servicii de imagistică de înaltă calitate. Utilizarea inteligenței artificiale (AI) pe sistemul digital cu raze X poate optimiza prezentarea imaginilor pentru revizuire.[4] Capacitatea sistemului de a genera imagini digitale cu raze X este un factor critic în îmbunătățirea accesului la îngrijire, deoarece imaginile pot fi revizuite de la distanță și pot permite radiologilor și clinicienilor să colaboreze indiferent de distanțele geografice. Această capacitate poate fi deosebit de valoroasă în zonele slab deservite, unde accesul la radiologi ar putea fi limitat.

Prin realizarea de imagini precise și fiabile, sistemul digital de raze X al GE HealthCare permite acces la cele mai recente capacități de diagnosticare digitală cu raze X chiar și unităților de asistență medicală izolate sau din zone îndepărtate. Pe lângă aceste puncte forte de diagnosticare și utilizare, sistemul este accesibil din punct de vedere al bugetului, eliminând barierele financiare și făcându-l potrivit pentru o gamă largă de profesioniști din domeniul sănătății, de la centre medicale mari, până la unități mai mici.

„Sistemul nostru cu raze X Definium™ Pace este revoluționar pentru domeniul imagisticii medicale”, a declarat Mihaela Adochiei, Country Manager GE HealthCare, pentru România și Republica Moldova. „Credem că această tehnologie digitală cu raze X va permite profesioniștilor din domeniul medical să-și extindă aria în comunitățile defavorizate, aducând serviciile imagistice cu raze X de înaltă calitate mai aproape de pacienții care au nevoie. Încurajând colaborarea prin revizuirea imaginilor de la distanță și utilizând verificări de calitate bazate pe inteligență artificială, suntem încrezători că Definium™ Pace va revoluționa furnizarea de servicii medicale, făcând-o mai accesibilă pentru toți pacienții.”

Promovarea accesului la îngrijire

Pe măsură ce lumea continuă să se confrunte cu provocările reprezentate de îmbătrânirea populației și de cererea tot mai mare de asistență medicală, clinicienii și partenerii din industrie rămân fermi în misiunea lor de a genera schimbare și de a crește accesul la îngrijire. Angajamentul GE HealthCare de a îmbunătăți accesul la tehnologia cu raze X de înaltă calitate are un impact asupra domeniului în ansmblu. Introducerea unei soluții de imagistică digitală accesibilă, ușor de utilizat și flexibilă stimulează inovația și permite profesioniștilor din domeniul medical să ofere servicii de diagnosticare în zonele defavorizate, astfel încât mai mulți pacienți să poată primi diagnostice precise, în timp util.

„Suntem încrezători că am dezvoltat un sistem care se aliniază nevoilor clienților noștri și le dă puterea să facă față fiecărei provocări cu care se confruntă. Cu Definium™ Pace de partea lor, partenerii noștri pot reduce ratele de respingere și repetare a imaginilor și pot depăși provocările legate de fluxul de lucru. Și cu examinări care îi ajută pe radiologi să ia decizii clinice clare, întreaga echipă va simți că încrederea lor crește”, a subliniat Alexandra Munteanu, Imaging Sales Manager pentru Europa de Est la GE HealthCare.

[1] https://www3.paho.org/hq/index.php?option=com_content&view=article&id=7410:2012-dia-radiografia-dos-tercios-poblacion-mundial-no-tiene-acceso-diagnostico-imagen&Itemid=0&lang=en#gsc.tab=0
[2] https://onlinedegree.uncw.edu/articles/nursing/implications-of-the-outpatient-shift.aspx
[3] https://onlinedegree.uncw.edu/articles/nursing/implications-of-the-outpatient-shift.aspx
[4] Sistemul de raze X integrat în AI ar putea ajuta la accelerarea detectării unui plămân prăbușit. GE Healthcare. http://newsroom.gehealthcare.com/ai-embedded-X-ray-system-could-help-speed-up-detection-of-a-collapsed-lung/. Accessed Dec. 11, 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *