metalshow

GE Global Research a creat cea mai moderna sanie pentru Mos Craciun

Cele mai recente 10 realizări tehnologice ale anului 2009 au fost înglobate în cel mai modern tip de sanie destinată exclusiv lui Moşului

În vreme ce toată lumea sărbătoreşte sosirea anotimpului cadourilor şi aşteaptă venirea unui an 2010 mai bun, inginerii GE din toată lumea au sărbătorit realizările majore ale companiei, precum şi cele mai importante momente ale anului 2009 prin dezvăluirea saniei lui Moş Crăciun în versiunea pentru secolul 21.

“În spiritul sărbătorilor de iarnă, ne-am gândit că ar fi amuzant să ne imaginăm ce ar face oamenii de ştiinţă şi inginerii noştri dacă ar aplica realizările noastre tehnologice în scopul creării şi construirii unui concept de ‘Sanie a Viitorului’ pentru Moş Crăciun”, a declarat Mark Little, Vice Preşedinte Senior şi Director al GE Global Research.

Din zecile de reuşite tehnologice obţinute în anul 2009, angajaţii GE au înglobat în sania cu design futuristic 10 dintre acestea:
·    Un nou cadru pentru sanie, fabricat din materiale compozite din fibră de carbon de la GE, care sunt mai uşoare şi mai rezistente la deplasarea cu viteză de la o casă la alta.
·    Şine ultra-uşoare, super durabile, din materiale compozite cu matrice ceramică (CMC) în loc de metal, pentru un zbor mult mai eficient şi pentru reducerea „zdrăngănitului” acoperişului.
·    Strat izolant rezistent la îngheţ pulverizat la exteriorul saniei pentru împiedicarea depunerii gheţii în timpul mersului prin zăpadă proaspăt depusă.
·    Iluminat OLED cu auto-alimentare în faţa saniei, de culoare roşie, pentru asortare cu nasul roşu al lui Rudolph şi pentru creşterea vizibilităţii pentru Moş Crăciun, într-o noapte ceţoasă de Ajun.
·    Baterii GE cu sodiu care stochează energie pentru a furniza putere suplimentară pentru sanie şi pentru a oferi renilor lui Moş Crăciun pauze bine-meritate în lunga călătorie a acestora în jurul lumii.
·    Tehnologie GE de Optimizare a Călătoriei, pe bordul saniei, pentru optimizarea călătoriei Moşului în jurul lumii.
·    Tehnologia GE de detectare pentru spiriduşii lui Moş Crăciun, de la Polul Nord, pentru determinarea poziţiei Moşului şi a stării inventarului (cadourilor) acestuia, în orice moment.
·    Disc holografic de 500 GB, de înlocuire a listei de kilometri întregi, cu dorinţele de Crăciun ale celor mici.
·    Senzor medical wireless de monitorizare a respiraţiei Moşului şi de asigurare că acesta este vesel şi sănătos.
·    Senzor RFID aplicat pe costumul roşu al Moşului, pentru a vedea dacă ultimele pahare cu lapte lăsate de copii Moşului în cursul nopţii nu s-au stricat.
 

Bucuresti, 21.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *