metalshow

GE a investit peste 5 miliarde USD in cercetarea si dezvoltarea tehnologiilor ecomagination

Compania şi-a îndeplinit angajamentele asumate cu privire la cercetarea şi dezvoltarea iniţiativei ecomagination cu un an înainte de termen

De asemenea, GE se angajează să investească încă 10 miliarde USD în ecomagination în următorii cinci ani

GE a anunţat depăşirea pragului de 5 miliarde USD investiţi în cercetarea şi dezvoltarea iniţiativei ecomagination în 2009, cu un an înainte de termen, şi s-a angajat să investească încă 10 miliarde USD până în 2015.

GE a dat publicităţii raportul anual ecomagination pentru anul 2009 în care sunt prezentate detalii legate de evoluţia şi reperele depăşite în timp de la lansarea în luna mai 2005, dar şi anunţul privind noile angajamente asumate la sărbătorirea celor cinci ani de ecomagination. GE a raportat că veniturile din portofoliul său de produse şi servicii ecologice şi cu o eficienţă energetică ridicată au depăşit valoarea de 18 miliarde USD în 2009, iar emisiile de gaze cu efect de seră generate de diviziile GE au fost cu 22% mai mici decât valoarea de bază din 2004.

„Ecomagination este una dintre iniţiativele de afaceri de mare succes la nivelul întregii noastre companii. Veniturile ecomagination din anul 2009, luate separat, ar fi egale cu cele ale unei companii aflate pe locul 130 în clasamentul Fortune, iar creşterea veniturilor ecomagination este egală cu aproape dublul mediei atinse de companie,” a declarat Jeff Immelt, preşedinte şi CEO, GE. „Am făcut investiţii îndrăzneţe în cercetarea şi dezvoltarea iniţiativei ecomagination, iar acestea au adus un profit solid acţionarilor.”

„An de an am înregistrat o creştere a veniturile din ecomagination, precum şi a activităţii de cercetare şi dezvoltare, chiar şi în momente dificile pentru economie. Dat fiind succesul atins, ne angajăm să facem mai mult,” a declarat Steve Fludder, vice-preşedinte ecomagination. „Viziunea unei infrastructuri energetice mai curate, sigure şi accesibile la nivel global ne inspiră şi ne motivează. Astăzi ne dublăm angajamentele pentru a accelera contribuţiile noastre. Vom investi de două ori mai mult în următorii cinci ani.”

Raportul anual ecomagination al GE oferă informaţii actualizate despre evoluţia fiecăruia dintre angajamentele sale privind ecomagination în 2009 şi aduce noi angajamente pentru anul 2010:

1. Dublarea investiţiilor în cercetare şi dezvoltare – În 2009, GE a investit 1,5 miliarde USD în cercetarea şi dezvoltare iniţiativei ecomagination, atingând angajamentul asumat privind dublare a investiţiilor anuale până în 2010, cu un an înainte de termen. GE este în continuare hotărâtă să dezvăluie noi tehnologii.

Prin urmare, în 2010 GE îşi asumă un nou angajament de a investi încă 10 miliarde USD în cercetarea şi dezvoltarea iniţiativei ecomagination până în 2015.

2. Creşterea veniturilor din produse ecomagination – În 2009, veniturile datorate iniţiativei ecomagination au crescut cu şase procente, ajungând la 18 miliarde USD într-un mediu global dificil. Acum, GE se angajează să atingă o creştere a veniturilor din ecomagination de două ori mai mare decât rata de creştere a veniturilor totale ale companiei în următorii cinci ani, ecomagination ocupând astfel o pondere chiar mai mare în vânzările totale ale companiei.

3. Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GHG) şi îmbunătăţirea eficienţei energetice a activităţilor derulate – GE şi-a redus emisiile de GHG cu 22% în comparaţie cu 2004. GE şi-a îmbunătăţit cu 34% eficienţa energetică faţă de anul 2004, depăşind obiectivul de 30% până în 2012. Până în 2015, GE îşi va îmbunătăţi eficienţa energetică a diviziilor sale cu 50 de procente şi îşi va reduce cu 25% emisiile de gaze cu efect de seră (în ambele cazuri se aplică valoarea de bază din 2004).

4. Reducerea consumului de apă şi îmbunătăţirea refolosirii apei – GE şi-a redus consumul de apă cu 30% în comparaţie cu valoarea de bază din 2006, depăşindu-şi obiectivul iniţial de 20% până în 2012.

5. Informarea constantă a publicului general – GE continuă discuţiile, dialogurile şi comunicarea în vederea implicării publicului general în eforturile legate de ecomagination. În curând, în 2010, compania va lansa un site actualizat la adresa www.ecomagination.com unde publicul general poate afla mai multe informaţii şi se poate implica într-un dialog despre GE, ecomagination, clienţii noştri şi diferiţii acţionari.

Raportul GE privind ecomagination este disponibil la adresa www.ecomagination.com/report, unde cititorii sunt încurajaţi să descarce şi să citească ediţia în format electronic.

FAIRFIELD, Conn. / Bucuresti, 27.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *