free download 78 travel guides written by experts

Gazeta de Sud, castigatoare

la premiile Clubului Român de Presă

După ce miercuri, 15 martie, a sărbătorit 11 ani de la înfiinţare, echipa celui mai citit ziar regional din România a avut un nou motiv de bucurie. În cadrul ceremoniei prilejuite de ediţia a VII-a a Premiilor Clubului Român de Presă, Gazeta de Sud a fost distinsă cu premiul “Dumitru Tinu”, pentru rezultate deosebite în cursul anului 2005.

Festivitatea de premiere s-a desfăşurat vineri, 17 martie, la Sala mică a Palatului din Bucureşti, în prezenţa preşedintelui României, Traian Băsescu, şi a unui număr apreciabil de jurnalişti, politicieni şi oameni de afaceri. Evenimentul, considerat „Oscarul presei româneşti”, a fost transmis în direct la postul de televiziune TVR1.

La Premiul Dumitru Tinu, juriul a nominalizat Editura Polirom si Ziarul de Iaşi pentru “Suplimentul de cultură”, Fundaţia Cartea Călătoare pentru revista “Radar” si Media Sud Management pentru “Gazeta de Sud”. Juriul, alcătuit din personalităţi ale comunităţii jurnalistice, a decis să premieze Gazeta de Sud pentru „rezultate deosebite de management”: restructurarea conţinutului şi îmbunătăţirea vizuală a ziarului, desfăşurarea unor campanii de marketing eficiente, creşterea vînzărilor de publicitate, dezvoltarea reţelelor proprii de abonare şi derularea de proiecte de implicare socială în comunitate.

Cristian Tudor Popescu, preşedintele Consiliului de Onoare al Clubului Român de Presă, a înmânat reprezentantului Gazetei de Sud trofeul şi diploma, iar premiul in bani, in valoare de 5.000 USD, a fost oferit de compania Philip Morris, prin intermediul lui Peter Imre, corporate affairs director.

„Acest premiu este o încununare a activităţii echipei de ziarişti profesionişti a Gazetei. O echipă în continuă creştere, deoarece, o dată cu lansarea noii structuri a ziarului, din noiembrie 2005, am angajat foarte mulţi redactori tineri şi dornici de performanţă, care sunt conştienţi că avem o misiune foarte importantă: să servim publicul oltean şi să îi oferim informaţii utile şi obiective. În calitate de lider ca vînzări şi audienţă în zona Olteniei, Gazeta de Sud va continua să inoveze, să impună standarde de profesionalism şi să fie un model pentru concurenţă”, a declarat Ina Voinea, redactor-şef la Gazeta de Sud, care a continuat: „Cu această ocazie vreau să mulţumesc cititorilor noştri, care ne ajută să fim cei mai buni”.

Despre Gazeta de Sud
Gazeta de Sud este lider de audienţă şi tiraj pe piaţa ziarelor regionale din România. Ziarul se distribuie în cele cinci judeţe ale Olteniei: Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea. Peste 30.000 de olteni cumpără zilnic Gazeta de Sud şi mai mult de 120.000 de persoane citesc fiecare ediţie a cotidianului, conform ultimelor date BRAT şi SNA. Totodată, Gazeta de Sud este mediul preferat de clienţii de mică publicitate din Oltenia, cu peste 50.000 de anunţuri publicate lunar în ziar. Analişti politici ca Octavian Paler, Ion Cristoiu, Stelian Tănase şi Alin Teodorescu scriu săptămânal în Gazeta de Sud. 

Gazeta de Sud face parte din trustul de presă Media Sud, care are peste 500 de angajaţi şi include Radio Sud, Gazeta de Olt, Gazeta de Vâlcea, Agenţia de presă Click News şi Tipografia de Sud. În anul 2004, organizaţia Freedom House a desemnat Gazeta de Sud drept cel mai obiectiv cotidian regional din România. În martie 2006, Gazeta de Sud a înfiinţat Fundaţia Gazeta de Sud, care se ocupă cu susţinerea tinerilor talentati prin burse si alte programe si sprijinirea categoriilor defavorizate.
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *