free download 78 travel guides written by experts

Gateste moldoveneste cu Stela Popescu

Gateste moldoveneste cu Stela Popescu345 de reţete tradiţionale. 110 fotografii.
Editura Litera

Gateste moldoveneste cu Stela Popescu este una dintre acele carti pe care, daca le cumperi pentru a le oferi in dar, te codesti, dorindu-ti sa ai si tu un exemplar. Asa ca, foarte probabil, mai iei o carte, sa ai si tu acasa pentru inspiratie in bucatarie!

Nu sunt un mare bucatar – recunosc, gatitul nu este una din marile mele pasiuni. fac mancare, cand e musai si nu am avut plangeri pana acum (ba chiar dimpotriva), dar as face cu drag altceva oricand in loc sa gatesc. Sunt insa multe feluri de mancare care imi plac. Unele foarte-foarte simple, altele mai complicate. Unele imi aduc aminte de copilarie – cum este reteta simpla de mamaliga cu putin unt si branza, cum imi dadea mama cand eram mica si caruia ii spuneam "urs". Am gasit in cartea Stelei Popescu exact aceeasi denumire – intre paranteze – la acel fel de mancare si nu am putut sa nu zambesc si sa nu imi aduc aminte de gusturile copilariei.

Sunt multe lucruri care imi plac la aceasta carte. Formatul – inclusiv tipul de coperte ales, tari, pentru a rezista in timp -, interiorul tiparit pe hartie de calitate si format landscape, cu multe imagini sugestive. Retetele sunt grupate in categorii atent evidentiate tot cu ajutorul culorilor, iar in anumite momente ai o reteta de baza (de pilda pentru aluat) si apoi afli cum faci diverse umpluturi. Imi plac comentariile autoarei care se gasesc inserate pe ici, pe colo, dar si faptul ca vad ca pune in practica aceeasi idee pe care o pun si eu: pornesti de la o reteta de baza, dar mai modifici si in functie de preferinte sau gust.

Stela Popescu aminteste un lucru important: cand faci cu drag ceeea ce faci, inclusiv cand gatesti, nu poti da gres. Poate de aceea, chiar daca, asa cum spuneam, nu ma pasioneaza gatitul, pana acum mi-au iesit feluri de mancare si dulciuri bune: pentru ca mereu le-am pregatit din suflet pentru cei dragi mie!

Retetele moldovenesti sunt deosebite si cu siguranta merita incercate. In cartea aparuta la Editura Litera veti regasi:
– gustari reci;
– supe si ciorbe;
– bucate din legume;
– bucate din porumb;
– bucate din crupe, faină, branza, ou;
– bucate din peste;
– bucate din carne de vita;
– bucate din carne de porc;
– bucate din carne de oaie;
– bucate din carne de pasare;
– bucate din carne de iepure;
– bucate la gratar si din maruntaie;
– produse de patiserie;
– cateva dulciuri de casa.

Retete asadar pentru orice ocazie, mai sofisticate sau mai simple, toate reunite intr-o carte deosebita!

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *