free download 78 travel guides written by experts

Gata pentru prima apariţie în cursă: BMW Junior Team este pregătită pentru debutul pe Nordschleife

Bucureşti/München. După mai multe luni de muncă de la domiciliu pe timpul pauzei impuse în motorsport, membrii BMW Junior Team sunt pregătiţi acum pentru prima cursă împreună. Dan Harper (Marea Britanie), Max Hesse (Germania) şi Neil Verhagen (SUA) vor pilota un model BMW M240i Racing la etapa de deschidere a sezonului din Nürburgring Endurance Series (NLS), care va avea loc la 27 iunie, ei intrând în următoarea fază de pregătire. Lunea trecută, sub atenta îndrumare a mentorilor Jochen Neerpasch şi Dirk Adorf, cei trei au trecut cu succes testul obligatoriu de permis înaintea debutului în cursă pe Nordschleife (Germania).

Harper, Hesse şi Verhagen au petrecut ultimele luni în reşedinţele lor, dar recent s-au întors în Germania, unde s-au mutat din nou în casa lor comună din apropiere de Nürburgring. Ei vor locui şi, mai mult, vor concura împreună de-a lungul întregului sezon. Lunea trecută, ei au parcurs primele tururi la volanul unei maşini de curse BMW, la testul de permis pe Nordschleife. Ei au fost însoţiţi de mentorii lor, Jochen Neerpasch şi Dirk Adorf. Anterior, juniorii au învăţat tot ce trebuie să ştie despre circuit din starturile virtuale în BMW SIM M2 CS Racing Cup şi Digital Nürburgring Endurance Series powered by VCO.

Acum că BMW Junior Team a obţinut permisiunea de a concura în NLS, membrii săi vor concura iniţial cu BMW M240i Racing la startul sezonului programat pentru 27 iunie. Imediat ce juniorii vor acumula suficiente tururi în această maşină, ei vor trece la comenzile unui BMW M4 GT4, cu care vor participa la cursa de 24 de ore din septembrie. În cazul în care totul va decurge conform planificării, ei se pot aştepta şi la prima apariţie în cursă cu BMW M6 GT3.

“Prima mea experienţă cu BMW M240i Racing pe Nordschleife a fost absolut incredibilă”, a declarat Verhagen. “Când am ieşit pentru primele tururi pe ceea ce este, de departe, cel mai solicitant circuit pe care am fost vreodată, am spus «wow». În acelaşi timp, mi-a fost clar imediat că acesta a devenit noul meu circuit favorit. Per ansamblu, sunt foarte fericit că am obţinut permisul şi abia aştept să iau startul în prima cursă.”

Nürburgring (GER), 14th June 2020. BMW Junior Team, Max Hesse (GER), Dan Harper (GBR), Neil Verhagen (USA)

Hesse a spus: “Este un sentiment minunat să fiu din nou la volanul unei maşini de curse. Am acumulat multe tururi şi am putut să ne obişnuim cu Nordschleife atât pe ud, cât şi pe uscat. Privind spre cursă şi spre vremea din regiunea Eifel, care deseori este schimbătoare, acest lucru ne va fi extrem de util. General vorbind, sunt mândru să port culorile BMW pe circuit şi să fac parte din această echipă”.

Harper este şi el extrem de nerăbdător să ajungă la primul start în cursă cu BMW M240i Racing. “După atât de multe luni vreo cursă, testul a decurs mai mult decât bine. A fost fantastic să fac primele tururi pe Nordschleife şi să obţin permisul. Acesta a fost obiectivul nostru principal – şi l-am îndeplinit. Urmează prima cursă, pe care o aştept cu nerăbdare.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *