metalshow

Gata pentru integrarea in UE

Piata romaneasca de comunicatii electronice, pregatita pentru integrarea in UE
    
Astazi, 28 noiembrie 2006, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, domnul Dan Georgescu, a participat la evenimentul Digital Day – Integrare Hard si Integrare Soft, organizat de catre Jurnalul National.

"In momentul de fata, putem sa ne duelam in idei si in conceptii la nivel national, insa pe plan international, trebuie ca atat Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii, cat si industria de comunicatii electronice sa se alieze si sa reprezinte interesele Romaniei. Nu se mai poate vorbi numai despre o piata nationala, ci despre una europeana, si este foarte important sa tinem seama de acest lucru. Tocmai din acest motiv, cele doua aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere sunt revizuirea reglementarilor existente si redefinirea pietelor", a declarat in cadrul conferintei domnul Dan Georgescu.

Presedintele ANRC a amintit de asemenea despre schimbarile care se pot produce in acest sector dupa data de 1 ianuarie 2007, schimbari la care trebuie sa ne adaptam, deoarece dupa aceasta data, autoritatea va trebui sa colaboreze institutional cu Comisia Europeana si cu autoritatile nationale din celelalte state membre in adoptarea masurilor de reglementare.

Evenimentul s-a dorit o dezbatere cuprinzand doua sesiuni separate, si anume tehnologia informatiei si telecomunicatii, in cadrul carora invitatii au putut sa abordeze teme precum dezvoltarea pietei de IT&C, alinierea tarifelor de interconectare, piata serviciilor de roaming si de asemenea sa faca predictii privind aceasta piata pentru anul care urmeaza.

Domnul Dan Georgescu a participat la discutiile celei de-a doua sesiuni, alaturi de Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei IT&C din Camera Deputatilor si de reprezentanti ai operatorilor de telefonie fixa, mobila si cablu.

Bucuresti, 28.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *