metalshow

Gartner vede semne de revenire a pietei IT

Livrarile din trimestrul doi de calculatoare personale (PC-uri si laptopuri) la nivel mondial au scazut cu doar 5% fata de perioada similara a anului trecut, o scadere cu mult mai mica decit cea prognozata anterior de Gartner (9,8%).

Conform raportului de cercetare (disponibil la //www.gartner.com/it/page.jsp?id=1076912), in perioada aprilie – iunie a acestui an au fost vindute 68,1 milioane de unităţi, in valoare totala de circa 71,7 miliarde de euro.

Declinul relativ mic al pietei a determinat analistii sa anunte că vad semne de revenire la normal.

Hewlett-Packard si-a păstrat prima poziţie in topul producatorilor, cu 19,6% din totalul de PC-uri livrate (si o cota de piata in creştere fata de 2008 cind a avut doar 18,1%). Gartner a declarat ca Hewlett-Packard a apelat la reduceri "agresive" de preţ pentru a obtine acest rezultat.

Pe de alta parte, compania Dell a beneficiat in cel de-al doilea trimestru de o cotă de piaţă de 13,6%, in declin fata de anul trecut, cind a inregistrat 15,6%. Gartner informeaza, de asemenea, ca Dell a decis să "îşi protejeze marjele" in detrimentul reducerii de preturi.

Pe urmatoarele locuri s-au situat Acer (locul trei), urmat de Lenovo pe locul patru si Toshiba pe locul cinci.

Gartner a mai mentionat faptul ca mini-notebook-urile au rămas în top preferintelor consumatorilor, livrarile pentru aceasta gama prezentand cresteri de 20% fata de perioada similara a anului anterior.

Grupul System Plus se numara printre cei mai importanti parteneri din Romania ai HP si Dell.

Incepind cu anul 2006, Grupul System Plus a fost constant cel mai bun distribuitor Dell in tara noastra.

Grupul System Plus este si partener Microsoft si Symantec.

Bucuresti, 16.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *