free download 78 travel guides written by experts

Garrigues Spania furnizeaza consultanta pentru Caixa Catalunya

cu privire la vanzarea segmentului de asigurări către Mapfre

Casa de avocatura Garrigues Spania, prezentă şi pe piaţa din România, a furnizat consultanţă pentru Caixa Catalunya (a cincea bancă de economii din Spania ca mărime, după volumul activelor) cu privire la vânzarea în valoare de 556,8 milioane € a jumătate din segmentul de asigurări către principalul asigurător din Spania, Mapfre.

Prin această tranzacţie, finalizată la 5 martie, Caixa Catalunya şi Mapfre vor dezvolta în comun segmentul solid de asigurări şi de pensii al băncii de economii. Mai explicit, Mapfre va achiziţiona 50% din sucursalele Caixa Catalunya care oferă servicii de asigurări pe întreg teritoriul Iberiei.

Tranzacţia a fost finalizată după un proces de selecţie îndelungat în care asigurători europeni competitivi au concurat alături de Mapfre. Preţul maxim pe care Mapfre îl va plăti către Caixa Catalunya se ridică la 556,8 milioane €, din care 446,8 vor fi achitaţi în rate între 2010 şi 2015, iar restul de 110 milioane € va fi achitat cu condiţia ca afacerea să îndeplinească un număr de obiective de afaceri stabilite de părţi.

Echipa Garrigues a fost condusă de Ramón Girbau şi Naiara Bueno pentru partea de M&A (fuziuni şi achiziţii) şi de Ignacio Calvet pentru taxe şi impozite. „Procesul suscită un interes deosebit, întrucât Caixa Catalunya face parte din primul proces de fuziune în derulare între bănci de economii din Spania (cajas de ahorros), într-o tranzacţie care implică Caixa Tarragona şi Caixa Manresa, dând naştere celei de-a treia băncii de economii din Spania,” declară partenerul M&A Ramón Girbau. „Ne aşteptăm ca atât Caixa Tarragona, cât şi Caixa Manresa să urmeze aceeaşi rută prin intermediul tranzacţiilor de bancasigurări proprii cu Mapfre, cele trei tranzacţii urmând să fie consolidate în final în segmentele de asigurări de viaţă şi non-viaţă ale entităţii financiare care va rezulta din fuziunea celor trei bănci.”
Sucursalele Caixa Catalunya (Ascat Vida şi Ascat Seguros Generales) au înregistrat o cifră de afaceri de 1,12 miliarde € în 2009 (cu 20,8% mai mult decât în 2008) din vânzările de prime de asigurări şi 3,9 miliarde € din economii administrate (cu 10,6% mai mult comparativ cu anul anterior). Banca de economii are un volum de active în valoare de 64 miliarde şi 3,3 milioane de clienţi. Banca deţine una dintre cele mai extinse reţele de distribuţie din Spania, cu un total de 1,154 birouri, ceea ce va centra segmentul de bancasigurări pe vânzarea de produse Ascat şi Mapfre.

Aceasta este cea mai mare tranzacţie M&A realizată în Spania în ultimele luni şi a treia tranzacţie ca importanţă în sectorul de bancasigurări din Spania, după ce Criteria a achiziţionat Adeslas şi Zurich a cumpărat 50% din segmentul de asigurări al Banco Sabadell.

Madrid, 09.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *