free download 78 travel guides written by experts

Garrigues si-a expus expertiza internationala in domeniul arbitrajului, membrilor ELSA Bucuresti

Arbitrajul, o soluţie eficientă în rezolvarea litigiilor dintre companiile implicate în tranzacţii internaţionale

Jose Maria Alonso, Şeful departamentului de Arbitraj Internaţional din cadrul casei de avocatură Garrigues Spania, Vicepreşedintele Asociaţiei Internaţionale de Drept şi membru al Comitetului de Arbitraj al Camerei Internaţionale de Comerţ şi Mihai Mareş, Partener şi coordonator Garrigues Romania au fost oaspeţii de onoare ai Conferinţei dedicate Arbitrajului Internaţional, eveniment organizat de ELSA – The European Law Students’ Association, filiala Bucureşti, marţi 9 martie 2010, la Facultatea de Drept.

Tema abordată în mod special de către reprezentanţii Garrigues în cadrul evenimentului a fost: Arbitrajul şi Medierea – Soluţii alternative pentru rezolvarea litigiilor dintre companiile implicate în tranzacţii internaţionale.

“Arbitrajul internaţional poate fi în multe cazuri, în special în tranzacţiile internaţionale, o soluţie mai bună pentru părţile implicate, decât să apeleze la instanţele de judecată. Soluţionarea litigiilor apelând la Arbitrajul Internaţional are următoarele avantaje: rapiditate, competenţa specializată a arbitrilor şi o mai bună înţelegere a diferitelor culturi şi sisteme judiciare”, a declarat Jose Maria Alonso în timpul conferinţei.

“În condiţiile economice actuale, în care posibilitatea ca neînţelegerile dintre marile corporaţii să fie în continuă creştere, arbitrajul internaţional ar putea înlocui procesele tradiţionale şi să devină asfel o soluţie eficientă în rezolvarea disputelor comerciale internaţionale”, adăugat Mihai Mareş cu această ocazie.

Cele mai multe companii care apelează la arbitrajul internaţional sunt companii care activează în domeniul construcţiilor, energiei, petrolului şi din domeniul financiar.

Peste 100 de studenţi de la Facultatea de Drept, membrii ELSA au participat la acest eveniment.

Bucuresti, 12.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *