metalshow

Garrigues a publicat a patra editie a raportului anual privind activitatile de CSR

Raportul de anul acesta acordă o atenţie specială activităţilor pro bono

Garrigues a publicat cel de-al patrulea raport anual de Corporate Social Responsibility (CSR), pentru anul financiar 2009.  Garrigues a devenit prima firmă spaniolă de avocatură care a publicat un raport de acest tip, în 2007, şi este una dintre puţinele din întreaga lume care fac acest lucru.

Evoluţiile noi din acest an privesc în principal domeniile social şi de mediu. Raportul CSR09 se axează cu precădere pe o categorie de activităţi care constituie una dintre valorile fundamentale pentru Firmă: activităţile pro bono, oferind servicii de consultanţă juridică şi fiscală gratuită pentru organizaţii şi entităţi non-profit. Raportul include, de asemenea, informaţii extinse cu privire la programele de burse şi premii pentru tinerii jurişti, cercetare juridică şi iniţiative corporative de informare a publicului.

În ceea ce priveste mediul, raportul evidenţiază consolidarea Planului "Eco-eficienţa Garrigues", subliniind principalele provocări în acest domeniu, cum ar fi clauzele de mediu introduse în contractele de prestări servicii cu furnizorii, şi anunţând obiectivele stabilite pentru anul în curs, de exemplu, eliminarea folosirii sticlelor de plastic în întreaga reţea de birouri a Garrigues.

Pe scurt, publicaţia oferă o reflectare exactă a situaţiei economice, sociale şi de mediu a firmei, scopul strategic al acesteia fiind de a asigura o creştere durabilă a afacerii şi de a promova transparenţa informaţiilor pentru toate părtile interesate. De la început, acest raport s-a bucurat de certificarea externă a Asociaţiei Spaniole de Standardizare şi Certificare, care l-a încadrat încă o dată la cel mai înalt nivel (A+), în conformitate cu Global Reporting Initiative (GRI).

La elaborarea raportului au colaborat toate departamentele firmei, precum şi Fundatia Garrigues şi Centrul de Studii Garrigues. Un număr mai mare de clienţi a fost consultat cu scopul de a obţine o imagine cât mai fidelă a percepţiei asupra serviciilor oferite de firmă.

Raportul CSR09 va fi distribuit numai în format electronic (nu va fi tipărit) şi poate fi consultat in permanentă în secţiunea Responsabilitatea socială a site-ului Garrigues //www.garrigues.com/eng/resp_social_01_03. aspx. Acesta va fi disponibil în limbile spaniolă şi engleză şi în curând în limba portugheză.

Bucuresti, 26.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *