Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Gamă largă de accesorii M Performance disponibilă deja la lansarea pe piaţă a noilor BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé

Bucureşti/München. Cu numeroase inovaţii în domeniul sistemelor de propulsie, frânare şi suspensie, noile BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé vor stabili curând noi repere în segmentul sedanurilor şi coupé-urilor de înaltă performanţă. Nou dezvoltatele motoare cu şase cilindri dispuşi în linie sunt îmbunătăţite ca performanţe în comparaţie cu generaţia anterioară şi oferă baza pentru aceasta. Sunt disponibile două niveluri de performanţă: pe lângă o variantă de 353 kW/480 CP, combinată cu transmisie manuală cu şase trepte, fiecare automobil va fi comercializat şi ca model Competition ce oferă 375 kW/510 CP şi dispune de transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic.

Tehnologia M TwinPower Turbo şi capacitatea de funcţiona în regim înalt de turaţii impresionează prin caracteristicile de performanţă derivate direct din motorsport, combinat, în tradiţia BMW M, cu un nivel ridicat de funcţionalitate în regim de utilizare zilnică. Pentru a accentua suplimentar orientarea către motorsport a noilor BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé, o gamă largă de accesorii M Performance va fi disponibilă de la lansarea pe piaţă a celor două modele în martie anul viitor. Acestea facilitează personalizarea avansată a designului atractiv al automobilelor şi îmbunătăţirea suplimentară a calităţilor de performanţă dinamică.

Gama de accesorii de calitate a fost dezvoltată în colaborare cu BMW M GmbH pe baza experienţei acumulate pe circuitele lumii şi a cunoştinţelor vaste a specialiştilor lor în motorsport. Componentele care au fost aliniate specific cu caracterul noilor BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé accentuează şi mai mult apariţia foarte sportivă. Mai mult, cele mai multe dintre acestea îndeplinesc şi cerinţele funcţionale în materie de construcţie uşoară şi aerodinamică – astfel îmbunătăţesc vizibil caracteristicile dinamice excelente ale ambelor modele de înaltă performanţă.

Suspensia şi acustica, acum şi mai strâns legate de motorsport

Un exemplu perfect al modului în care accesoriile M Performance accentueză designul şi calităţile dinamice este demonstrat de sistemul de amortizare M Performance din titan. Sistemul de evacuare ultrauşor cu control al clapetelor, dezvoltat specific pentru modelele M şi bazat pe experienţa acumulată în motorsport, cântăreşte mai puţin cu aproximativ cinci kilograme faţă de componenta de serie şi oferă o experienţă a condusului şi mai sportivă datorită traseului optimizat al gazelor de eşapament. Acustica puternic emoţională, similară cu cea experimentată în motorsport, a fost adaptată la programele de condus individuale. Apariţia atractivă inconfundabilă este oferită de cele patru finisaje din titan, acoperite cu ceramică, ale ţevilor de eşapament.

Wide range of M Performance Parts already available at market launch of the all-new BMW M3 Sedan and BMW M4 Coupe

Suspensia sport M Performance a fost dezvoltată şi adaptată pe diferite circuite şi este asociată şi ea direct cu motorsportul. Suspensia cu arcuri elicoidale permite o reducere variabilă a gărzii la sol între 5 şi 20 de milimetri (coborârea recomandată este de 10 mm faţă de modelul M de bază). Cu reglajul amortizorului neschimbat, conducătorul beneficiază de un centru de greutate mai jos, de ruliu redus şi de viteză şi mai mare în viraje. Pe lângă dinamica sporită, reducerea gărzii la sol îmbunătăţeşte şi aspectul sportiv.

Derivate direct din plăcuţele de frână ale BMW Motorsport pentru cursele de anduranţă, plăcuţele de frână sport M Performance garantează distanţe mai scurte de frânare, caracteristici de reacţie mai bune şi rezistenţă termică ridicată. Conducătorii, în special cei care frecvent doresc să exploreze potenţialul de performanţă al BMW M3 Sedan sau M4 Coupé pe circuit, vor fi încântaţi, printre altele, de comportamentul foarte dinamic al direcţiei automobilului când frânează înaintea unui viraj în comparaţie cu configuraţia standard.

Material high-tech, carbonul accentuează şi mai mult aspectul

Carbonul, un material high-tech, este caracterizat de un grad ridicat de rezistenţă şi rigiditate, fiind totodată şi foarte uşor. În consecinţă, plasticul armat cu fibră de carbon este utilizat mai ales în multe domenii ale motorsportului, unde componentele din carbon vizibil fascinează prin structura tip mesh atât de caracteristică acestui material. Nu în ultimul rând din acest motiv, componentele M Performance pentru design exterior transmit în mare măsură atmosfera de motorsport. Prinderea frontală M Performance din carbon, spliterul frontal M Performance din carbon şi aripioarele aerodinamice M Performance din carbon oferă un aspect deosebit de atractiv. Văzute din lateral, Air Breathers M Performance din reprezintă un accent atractiv, iar decoraţiunile M Performance din carbon pentru pragurile laterale fac automobilul să pară mai lung. În spate, aripioarele M Performance din carbon şi spoilerul M Performance distinctiv din carbon adaugă finisajul perfect pentru aspectul automobilului.

Toate acestea sunt completate de difuzorul M Performance din carbon, cu sistem de amortizare M Performance din titan şi decoraţiuni M Performance din titan pentru ţevile de eşapament, cu înveliş ceramic şi finisaj negru mat. Decoraţiunile M Performance din carbon/titan pentru ţevile de eşapament oferă şi o opţiune sportivă pentru personalizarea sistemului de evacuare standard al BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé. Modelele de înaltă performanţă pot fi personalizate şi mai mult cu autocolantele M Performance Motorsport. Setul decorativ conţine autocolante pentru fiecare parte în cele trei culori BMW M – albastru, roşu şi violet – şi este adaptat pentru a se potrivi cu geometria automobilului.

Jante forjate cu dimensiuni de până la 21 de ţoli şi anvelope mixte

La momentul lansării pe piaţă, gama de accesorii M Performance pentru noile BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé cuprinde două seturi complete de roţi de vară. Varianta entry-level este cu jante forjate M Performance cu design 963M Y-spoke, finisaj Frozen Gunmetal Grey cu inscripţie M Performance şi anvelope mixte (19 ţoli pe puntea faţă şi 20 de ţoli pe cea spate). Convinge prin geometria sa unică şi garantează un grad ridicat de rigiditate şi masă redusă, precum şi rezistenţă aerodinamică redusă – în special la viteze mari. Punctul de atracţie al gamei de roţi de vară îl reprezintă jantele forjate BMW M Performance cu design 1000M cross-spoke, finisaj Gold Bronze mat sau Jet-Black mat şi inscripţie M Performance. Jantele sunt disponibile exclusiv ca accesorii M Performance în dimensiune de 20 de ţoli pentru puntea faţă şi 21 de ţoli pentru cea spate.

Tracţiune perfectă iarna: setul de jante de 19 ţoli, ce suportă lanţuri de zăpadă

Accesoriile M Performance oferă şi un set complet de roţi de iarnă, de 19 ţoli, cu design 829M double spoke, pe care se poate monte lanţ de zăpadă pentru condus sigur pe zăpadă şi gheaţă. Janta, care este finisată în negru mat, este ideală pentru condiţiile de iarnă şi este foarte uşor de curăţat. Recomandăm sacii de pneuri M Performance pentru depozitare optimă şi transport convenabil ale roţilor ce nu sunt montate. Ei sunt potriviţi pentru roţi complete de 17-22 de ţoli, le protejează de murdărie şi garantează alocarea clară a pneurilor datorită marcajelor respective.

Carbonul şi Alcantara amplifică sentimentul de motorsport de la interior. Clienţii vor putea să actualizeze interiorul sportiv şi confortabil al modelelor BMW M3 Sedan sau BMW M4 Coupé în mai multe moduri – atât vizual, cât şi funcţional -, prin utilizarea unor componente inspirate din motorsport ce fac parte din gama de accesorii M Performance. Imediat ce o uşă este deschisă, pragurile de uşi M Performance cu inserţie de carbon şi inscripţiile M Performance colorate transmit un sentiment autentic de motorsport. Mai mult, datorită inscripţiei M Performance, steagului în culorile M şi marginilor cu aspect de piele ce includ cusături decorative în culori contrastante, covoraşele de podea M Performance transferă designul exterior foarte dinamic în interiorul automobilului. Decoraţiunile interioare M Performance din carbon contribuie şi ele la aceasta. Ele inspiră prin combinaţia fascinantă de carbon poros cu finisaj mat şi Alcantara elegantă. Acestea sunt produse manual printr-un proces complex, aşa că fiecare este un adevărat unicat. Genunchierele M Performance din Alcantara, aflate pe consola centrală, completează gama de dotări interioare.

Volanul M Performance Pro este caracterizat de utilizarea unui material precum Alcantara, care este foarte obişnuit în motorsport nu în ultimul rând proprietăţilor sale de aderenţă. Prin urmare, zona pronunţată de aderenţă cu Alcantara, cu suporturi mari pentru degete şi căptuşeală specială, oferă conducătorului aderenţă maximă şi un sentiment foarte direct asupra direcţiei. Alte dotări inspirate de motorsport sunt marcajul central albastru, la ora 12, şi cusătura M realizată manual în culorile M. Ca alternativă la volanul standard îmbrăcat în piele sunt disponibile volanele M Performance opţionale, cu Carbon/Alcantara şi Carbon/piele, fiecare cu inscripţie M Performance. Volanul M Performance poate fi modernizat suplimentar cu clapetele M Performance pentru schimbarea vitezelor, acoperite cu o ţesătură de carbon poros în locul suprafeţelor cromate disponibile standard.

Setul de diapozitive M Performance pentru proiectoarele de uşi BMW LED garantează efecte atractive la intrare în automobil sau la ieşirea din el. Când uşa este deschisă, logo-ul BMW M şi alte motive M Performance sunt proiectate pe sol. La blocarea şi deblocarea automobilului, conducătorul poate experimenta conceptul M Performance atât vizual, cât şi tactil prin husa de cheie M Performance finisată în Alcantara şi cu inserţie de carbon. Husa este conectată ferm la cheia maşinii prin intermediul unui şurub cu cap hexagonal în culoarea M Light Blue, ceea ce permite cheii să se rotească uşor în husa care o protejează de zgârieturi sau alte daune.

Husa M Performance pentru maşină protejează automobilul împotriva murdăririi şi zgârieturilor când este parcat în garaj. Husa, care este livrată într-un sac practic, este făcută dintr-un poliester elastic şi respirabil, cu o căptuşeală moale care protejează vopseaua, şi poate fi spălată la maşină. Husa auto se potriveşte perfect cu caroseria maşinii şi subliniază diferite particularităţi de design precum grila radiatorului, de exemplu, cu logo M şi inscripţie M Performance colorate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *