free download 78 travel guides written by experts

Gama Ibiza se extinde cu noile modele FR, CUPRA si Bocanegra, precum si cu motorul 1.6 TDI CR

DISPONIBIL PENTRU CLIENŢI DIN ÎNTREAGA REŢEA DE DISTRIBUŢIE SEAT

· Motorul 1.4 TSI dezvoltă 150 şi 180 CP pentru versiunile de echipare FR şi CUPRA
· Cutie de viteze în 7 trepte DSG şi XDS electronic autoblocant
· Un propulsor diesel common-rail diesel special pentru gama Ibiza

Cele mai noi intrări în gama Ibiza reprezintă modele cu denumiri cu rezonanţă deosebită în istora mărcii spaniole, şi anume FR şi CUPRA, iar Bocanegra este ultimul sosit, o dată cu aniversarea a 25 de ani de la lansarea pe piaţă a modelului Ibiza.

Noile FR, CUPRA şi Bocanegra reprezintă punctul culminant al gamei SEAT Ibiza. Importanţa deosebită care revine acestor modele pentru producătorul spaniol se remarcă şi prin stilul exterior şi interior, motorizarea puternică şi nivelul de echipare care garantează o poziţie de invidiat la acest segment.

Aceste trei modele au fost create fără îndoială pentru a încânta şi a satisface clienţii, pentru a le oferi o experienţă unică la modul sportiv de condus, cu un stil şi o personalitate aparte – conform valorilor promovate de marcă. Ibiza FR, CUPRA şi Bocanegra subliniază designul inovator, natura sportivă şi dinamismul specific tuturor modelelor mărcii iberice.

Alt element de noutate oferit pentru gama Ibiza este reprezentat de motorul 1.6 TDI CR, care dezvoltă 90 CP, cu tehnologie common rail şi care înlocuieşte propulsorul 1.9 TDI de 90 CP. Este semnalul care indică preluarea treptată a sistemului common rail pentru modelele Ibiza, oferind motorului performanţe îmbunătăţite şi reducând semnificativ nivelul de zgomot, consumul şi emisiile de noxe. Motorul 1.6 TDI CR 90 CP îndeplineşte norma de poluare EU5 referitoare la emisiile de noxe.

Atât versiunile FR, CUPRA si Bocanegra, cât şi noul motor 1.6 TDI CR de 90 CP vor putea fi achiziţionate începând cu luna septembrie a acestui an

Elemente comune care se regăsesc la toate cele trei versiuni sportive

Cele trei versiuni de top ale gamei SEAT Ibiza au numeroase elemente comune. Toate beneficiază de motor 1.4 TSI cu dublă supraalimentare, care dezvoltă 150 şi 180 CP, de cutie secvenţială de viteze în 7 trepte DSG cu padele la nivelul volanului şi de sistemul electronic XDS cu rol de diferenţial autoblocant, fără a necesita elemente mecanice suplimentare.

Astfel, Ibiza reprezintă primul model realizat de grupul Volkswagen în acest segment şi cu această platformă care va beneficia de motorul 1.4 TSI împreună cu cutia de viteze în 7 trepte DSG. Sistemul XDS transformă atât modelul FR, cât şi CUPRA în adevărate bijuterii tehnologice. De asemenea motorul, in ambele versiuni de putere (150 CP si 180 CP) indeplineste norma EU5 referitoarea la emisiile de noxe.

Cea de-a treia generatie a modelului SEAT Ibiza FR dezvoltă prin intermediul propulsorului modern cu dublă supraalimentare 1.4 TSI aceeaşi putere de 150 CP care era oferită de motorul 1.8 20VT disponibil pentru generatia anterioară. Modelul va fi oferit cu o lunga lista de dotari standard in ambele versiuni, cu 5 usi si 3 usi (SC).

Cea de-a cincea generatie a modelului SEAT Ibiza CUPRA va satisface din nou cele mai mari exigenţe ale şoferilor. Acest model este echipat cu propulsorul 1.4 TSI care dezvoltă 180 CP, fiind prima dată când un motor din această clasă creat de grupul Volkswagen dezvoltă o asemenea putere. Propulsorul este disponibil numai pentru caroseria SC, iar unul dintre obiectivele urmărite de inginerii producătorului a fost acela de a asigura un stil de conducere mai sportiv şi mai eficient.

Modelul exclusivist Bocanegra

Bocanegra reprezintă cea de-a treia noutate pentru SEAT Ibiza şi nu poate fi trecut fără îndoială cu vederea. S-ar putea ca denumirea acestei versiuni speciale să nu fie cunoscută de prea mulţi clienţi, dar reprezintă cu siguranţă un moment de referinţă în istoria modelelor sport realizate de acest producător. SEAT 1200 SPORT Bocanegra lansat pe piaţă în urmă cu 34 de ani s-a bucurat de aceeaşi căutare de care va avea parte noul Ibiza lansat în prezent cu aceeaşi denumire.

Mai exact, stilul generaţiei actuale SEAT Ibiza a fost definit la Salonul Auto de la Geneva de la 2008 prin prototipul SportCoupé “Bocanegra”, reprezentând un vis transformat în realitate. Secţiunea frontală reprezintă punctul culminant al designului exterior spectaculos, dar îmbină şi numeroase detalii de design şi echipare care îl transformă într-un model de colecţie, urmând să fie disponibil cu opţiunile de motorizare oferite pentru FR şi CUPRA.

Motorul 1.6 TDI CR de 90 CP – dinamic şi eficient

Preluarea tehnologiei common rail la gama Ibiza reprezintă un pas înainte pentru performanţele modelului care atingeau şi în trecut un nivel remarcabil şi, în combinaţie cu nivelul mai redus de emisii de noxe şi cu scăderea suplimentară a consumului de carburant, Ibiza devine unul dintre cele mai ecologice modele din segmentul din care face parte.

Un alt aspect la care Ibiza a înregistrat o îmbunătăţire semnificativă este nivelul de zgomot perceput în habitaclu, având în vedere că sistemul common rail reduce decibelii între 5 şi 8% la nivelul intermediar de turaţii şi între 8 şi 10% la nivel maxim.

Fără îndoială că trecerea la sistemul common rail va permite şoferilor de Ibiza o experienţă mai silenţioasă şi mai confortabilă la volan.

Ibiza FR şi CUPRA cu nivel maxim de echipare

Atât noul SEAT Ibiza FR, cât şi noul CUPRA se remarcă prin dotări deosebite. Echiparea standard include numeroase sisteme pentru siguranţa activă şi pasivă, elemente de confort şi alte elemente care contribuie la îmbunătăţirea performanţelor sportive ale modelelor.

Ambele modele precum şi Bocanegra beneficiază de aceeaşi echipare în versiunea de serie – ESP, TCS + EBA, XDS, ABS, sistem de avertizare pentru scăderea presiunii în pneuri, airbag pentru şofer şi pasager, airbag pentru zona capului şi torace, martor pentru cuplarea centurilor de siguranţă, elemente de prindere Isofix pentru scaunele laterale de pe bancheta din spate + pregătire pentru Top Tether, , suspensii specifice, mânerele portierelor în culoarea caroseriei, faruri duble, proiectoare de ceaţă cu lumini de viraj (functie cornering), lunetă fumurie şi geamuri laterale spate fumurii, antenă radio cu protecţie anti-furt, , instalaţie de climatizare, coloană de direcţie reglabilă pe înălţime şi profunzime, volan şi maneta schimbătorului de viteze îmbrăcate în piele, scaun al şoferului şi pasagerului din dreapta reglabile pe înălţime cu sistem “Easy entry” (versiunea SC), bancheta spate rabatabilă fracţionat, consolă centrală cu 2+1 suporturi pentru pahare şi priză, 3 tetiere reglabile pe înălţime, corp de iluminat în portbagaj, sistem de asistenţă la pornirea în rampă, echipament audio cu redare a fişierelor în format MP3 + Aux-in + 6 difuzoare, comenzi pentru radio şi telefon pe coloana de direcţie, computer de bord, geamuri faţă electrice secvenţiale cu detector de obstacole, geamuri spate acţionate electric (versiunea FR cu 5 uşi) şi închidere centralizată cu telecomandă.

Cele mai importante diferenţe de stil între cele două versiuni sunt reprezentate de oglinzile exterioare (argintii la FR şi negre la CUPRA), de scaunele sport specifice pentru fiecare model, de numeroasele elemente interioare cu emblema modelului şi de jante, de 17 ţoli de aliaj, cu denumirea ‘Aera’ şi nuanţa Cosmos Silver la FR şi Titanio la CUPRA. Versiunea CUPRA este disponibilă opţional cu jante de aliaj de 17 ţoli ‘Sira’, care permit montarea sistemului de frâne „Racing”. Aceste jante sunt disponibile în variantele Titanio sau Cosmos Silver.

La fel ca celelalte modele din gama Ibiza, noile versiuni FR şi CUPRA se remarcă prin lista atractivă de dotări opţionale, care completează echiparea standard.

Modelele pot beneficia de pachetul de carbon, care accentuează caracterul exclusivist al interiorului prin inserţiile cu aspect de fibră de carbon disponibile pentru marginile instrumentelor planşei de bord, spiţele volanului, marginile sistemului radio şi manetei schimbătorului de viteze DSG. Acest pachet este oferit în versiunea standard la modelul Bocanegra.

Un element opţional şi interesant de confort pentru Ibiza FR şi CUPRA este reprezentat de pachetul de depozitare, care include sertare sub scaunele din faţă, o plasă pentru bagaje, precum şi plase laterale în portbagaj. Este disponibil şi un pachet tehnic, care include senzorii de parcare, ştergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie, sistemul Coming Home şi oglinda retrovizoare cu senzor automat antiorbire, precum şi pachetul de iarnă, cu duze încălzite pentru spălarea parbrizului şi sistem de spălare a farurilor.

Un alt element de noutate la gama Ibiza prin lansarea versiunilor FR şi CUPRA este posibilitatea de a beneficia de tapiţerie de piele pentru scaunele sport, un element opţional care nu este disponibil doar pentru cele mai sportive două modele ale producătorului spaniol, ci şi pentru versiunile Style şi Sport.

Atât Ibiza FR, cât şi CUPRA sunt echipate opţional cu un nou adaptor pentru noua generaţie de sisteme portabile de navigaţie Tom Tom, care dispune şi de adaptorul actual pentru conectarea sistemului de navigaţie Tom Tom One V4.

Următoarele elemente completează lista de dotări opţionale – opţiune de dezactivare a airbagului pentru pasagerul din dreapta, airbagurile cortina pentru locurile din faţă şi spate + airbaguri laterale, alarmă volumetrică, oglinzi exterioare pliabile electric, trapă acţionată electric, cotieră faţă, scaune faţă încălzite, faruri bi-xenon + AFS + sistem de spălare a farurilor, port USB compatibil pentru iPodâ, conexiune Bluetooth, port USB + conexiune Bluetooth, vopsea metalizată, vopsea de culoare roşu Emoción şi vopsea la alegerea clientului (opţiunea nu este disponibilă pentru Bocanegra, care este clienţilor disponibilă numai în nuanţele Roşu Dakota şi Alb Candy).

Emisii de CO2

SEAT IBIZA SC

1.4 85CV REFERENCE

Emisii de CO2

BENZINĂ

1.4 TSI 150 CP FR DSG 7 trepte

146

1.4 TSI 180 CP CUPRA DSG 7 trepte

148

DIESEL

1.6 TDI CR 90 CP REFERENCE DPF

109

1.6 TDI CR 90 CP STYLE DPF

109

1.6 TDI CR 90 CP SPORT DPF

109

SEAT IBIZA 5 UŞI

1.4 85hp REFERENCE

Emisii de CO2

BENZINĂ

1.4 TSI 150 CP FR DSG 7 trepte

146

DIESEL

1.6 TDI CR 90 CP REFERENCE DPF

109

1.6 TDI CR 90 CP STYLE DPF

109

1.6 TDI CR 90 CP SPORT DPF

109

Listă de dotări opţionale

Pachetul de design Style

Pachetul de design Sport

Pachetul Bocanegra (numai pentru IBIZA SC FR şi CUPRA)

Pachetul de carbon (fibre de carbon pentru marginile instrumentelor de bord + carcasa radioului + maneta schimbătorului de viteze)

Pachetul de depozitare (sertare sub scaune + plase pentru bagaje în portbagaj)

Pachet tehnic (ştergătoare de parbriz cu senzor de ploaie + senzor de parcare + sistem Coming Home + oglindă retrovizoare cu senzor automat antiorbire)

Pachetul de iarnă (duze încălzite pentru spălarea parbrizului + sistem de spălare a farurilor)

Cotieră faţă

Senzor de parcare spate

Opţiune de dezactivare a airbagului pentru pasagerul din dreapta

Airbaguri cortina (faţă şi spate) + airbaguri laterale

Alarmă volumetrică

Tempomat

Proiectoare de ceaţă cu lumini de viraj

Oglinzi exterioare actionate electric, incalzite si pliabile electric

Instalaţia de climatizare

Jante de aliaj de 15” ‘Caloria’

Jante de aliaj de 16” ‘Sonda’ (Reference)

Jante de aliaj de 16” ‘Sonda’ (Style)

Jante de aliaj de 17” ‘Saga’ (Reference)

Jante de aliaj de 17” ‘Saga’ (Style)

Jante de aliaj de 17” ‘Saga’ (Sport)

Jante de aliaj de 17” ‘Aera’ Cosmos Silver (CUPRA)

Jante de aliaj de 17” ‘Aera’ Titanium (FR)

Jante de aliaj de 17” ‘Sira’ Cosmos Silver

Jante de aliaj de 17” ‘Sira’ Titanium

Scaune sport cu tapiţerie de piele – Sport, FR şi CUPRA

Scaune sport cu tapiţerie de piele – Style

Preechipare pentru sistemul de navigaţie TomTom

Suspensie sport

Trapă panoramică

Scaune faţă încălzite

Faruri bi-xenon + AFS + sistem de spălare a farurilor

Slot USB (compatibil iPodâ)

Bluetooth

Slot USB + Bluetooth

Vopsea metalizată (nu este disponibilă pentru Bocanegra)

Emoción Red (nu este disponibilă pentru Bocanegra)

Custom Colour (nu este disponibilă pentru Bocanegra)

Textul şi fotografiile sunt disponibile online atât pe site-ul SEAT Media Center, //media.seat.com, cât şi pe site-ul de presă Porsche România, www.presa.porscheromania.ro.

Bucuresti, 15.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *