free download 78 travel guides written by experts

Galeria Karousel anunta “Higher Ground”, o expozitie Cornel Lazia la The Place, Concept Store

Galeria Karousel anunta o noua expozitie de fotografie contemporana, intitulata „Higher Ground” si semnata de fortograful Cornel Lazia, care poate fi vizionata pana pe 17 iunie 2009 in spatiul neconventional de la The Place, Concept Store.

Aflat in portofoliul galeriei Karousel inca de la lansarea acesteia, in ianuarie 2009, Cornel Lazia este una din figurile reprezentative ale fotografiei contemporane. De aceasta data, propune publicului o expozitie de autor, care surprinde imaginea zgarie-norilor din New York din perpective multiple, pornind de la nivelul solului si pana la nori.

„Higher Ground” este o selectie de 24 de lucrari realizate de  Cornel Lazia in New York in decursul a 3 calatorii si care aduc o privire proaspata si personala asupra unuia dintre simbolurile clasice ale orasului american.

„Higher Ground” este o expozitie cu vanzare, lucrarile au dimensiuni de la 60×147 cm pana la 20×30 cm, sunt disponibile in serii limitate de 20-30 de exemplare, iar pretul acestora variaza intre 120 si 500 euro.

Expozitia este deschisa la The Place, Concept Store intre orele 9:00- 21:00, Calea Dorobantilor 102-110.

Cornel Lazia este recunoscut pentru stilul sau foarte “curat” si spontan si pentru tehnica foarte precisa cu care foloseste lumina. Elle, Tabu, Cosmopolitan, The One sau Beau Monde sunt doar cateva dintre glossy-urile care ii publica fotografiile de moda. Cornel Lazia si-a inceput cariera de fotograf in 1990. Dupa ce a fost admis la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, sectia Cinematografie, Lazia a inceput sa lucreze ca director de imagine pentru filme, videoclipuri si reclame. De asemenea, el este cel care a facut unele dintre primele fotografii pentru formatii romanesti cunoscute, cum ar fi Suie Paparude, DJ Vasile sau Omul cu Sobolani, inca din perioda underground a acestora.

Galeria Karousel a fost fondata in ianuarie 2009 si a debutat cu o expozitie eclectica, sa prezinte publicului cat mai multe dintre tehnicile si tematicile abordate de fotografii contemporani. Ulterior, Karousel a propus publicului doua ateliere de fotografie sustinute de doi dintre fotografii aflati in portofoliu: Cristian Crisbasan si Voicu Bojan

In prezent, portofoliul Karousel cuprinde 200 de lucrari realizate de 33 de artisti. Portofoliul de lucrari cuprinde fie fotografii alb-negru sau color, post-procesate sau nu, fie lucrari realizate in tehnica stenopa sau in tehnica mixta. Tematica lucrarilor variaza de la portret la peisaj, fotografie subacvatica sau fotojurnalism.

Portofoliul de artisti pe care Karousel ii expune este format din nume binecunoscute ale fotografiei din Romania, cum ar fi Cosmin Bumbut, Alexandru Paul, Dragos Lumpan, Cristian Crisbasan, Alex Galmeanu sau Cornel Lazia. Pe langa acestia, si in ton perfect cu dorinta galeriei de a promova acest tip de arta in Romania, Karousel gazduieste si tineri artisti din toata lumea, parte din ei aflati la prima expozitie.

Karousel ofera printuri de cea mai buna calitate de dimensiuni mari, dar si serii speciale de miniaturi, insotite de certificate de autenticitate, precum si de garantia unor editii limitate.

Galeria Karousel, str. George Călinescu 5A (Piata Dorobanţi). Program de vizitare: luni-vineri 12- 20, sambata 11-16. Website: www.karousel.ro

Bucuresti, 10.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *