free download 78 travel guides written by experts

Gălățenii vor beneficia de rețele moderne de apă și canalizare, printr-un proiect european

Județul Galați este unul dintre cele mai active în ceea ce privește accesarea fondurilor europene. Sunt convins că acest lucru se datorează în mare măsură acestui model de organizare și cooperare între Consiliul Județean, Primarie, Prefectură și compania regională de apă, în beneficiul calității vieții locuitorilor și al protejării mediului – a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, cu prilejul semnării contractului de finanțare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Galați.

Investiția, solicitată de SC Apă Canal Galați S.A. și propusă spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), necesită o finanțare de aproximativ 600 milioane lei (fără TVA), din care aproape 512 milioane reprezintă bani europeni, și presupune lucrări complexe de extindere și îmbunătățire a infrastructurii din sectorul de apă și apă uzată.

MDRAPFE logo

Propunerile de investiții se bazează pe Master Planul regional de gestionare a serviciilor de apă și apă uzată și sunt corelate cu alte investiții ce se derulează în perioada 2014-2020 din alte surse de finanțare.

Odată cu finalizarea lucrărilor, în anul 2023, gradul de conectare și conformare va crește la 97%, beneficiarii direcți ai proiectului finanțat din POIM fiind cei peste 364 mii de locuitori ai județului Galați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *