free download 78 travel guides written by experts

Gala TIFF 2007 la TVR 1

Duminica, 10 iunie, orele 21.50 si 22.30

TVR 1 prezintă duminica aceasta unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului: Gala Festivalului Internaţional de Film Transilvania – TIFF.

Desfăşurat anul acesta în paralel la Cluj (1-10 iunie) şi la Sibiu (4-10 iunie) şi aflat la ediţia a şasea festivalul cuprinde un număr impresionant de filme, grupate în 14 secţiuni şi însoţite de diverse evenimente speciale.
 

După cum declara Mihai Chirilov, directorul festivalului, aceasta „este cea mai solidă ediţie de până acum pentru că vom arăta 111 lungmetraje şi 49 de scurtmetraje din 39 de ţări". Printre invitaţii de renume din ţară şi din străinătate se numără Franco Nero (care va pleca acasă cu un „Lifetime Achievement Award”), Nicolas Roeg, Armand Assante, Irina Petrescu (cea căreia i se va acorda şi Premiul pentru întreaga carieră), Ioana Bulcă (Premiul de excelenţă), Oana Pellea şi Alexandra Maria Lara. De asemenea, seara Galei îi va avea ca invitaţi şi pe câţiva dintre regizorii filmelor prezentate în cadrul TIFF, printre care şi pe Cristian Mungiu şi echipa filmului cu care a câştigat Marele Premiu de la Cannes.

Duminică seară, de la 21.50, Iuliana Marciuc realizează o emisiune intitulată Eveniment TIFF 2007, în direct din studioul TVR 1, cu invitaţi de la festival. Iuliana va intra în legătură directă cu Sibiul, unde, în Piaţa Mică, preşedintele onorific TIFF, Tudor Giurgiu, va urca pe scenă alături de directorul Mihai Chirilov, pentru închiderea oficială a festivalului.

De la 22.30, TVR 1 transmite înregistrarea Galei TIFF 2007, de la Teatrul Naţional din Cluj. Telespectatorii vor avea ocazia să afle premiile de la fiecare categorie, dar şi să îi cunoască pe cei şapte tineri actori europeni, prezenţi la secţiunea „Shooting Star”.

Bucuresti, 8.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *