Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat

Concurs naţional de proiecte pentru protecţia mediului şi economisirea resurselor

Proiect desfăşurat sub egida Ministerului Mediului, Departamentul Mediu

Asociaţia ECOTIC şi HotNews.ro, cu sprijinul Ministerului Mediului, Departamentul Mediu au lansat campania “Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat”, care s-a desfasurat în perioada 1 septembrie – 8 noiembrie 2009.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat  este o campanie de promovare a proiectelor dedicate protecţiei mediului şi economisirii resurselor.

Prin aceasta campanie, organizatorii îşi propun să popularizeze programele de responsabilizare socială ale companiilor sau instituţiilor publice, precum şi bunele practici la nivelul comunităţilor locale, în domeniul protecţiei mediului.

În acest sens, companiile, instituţiile publice, organizaţiile non-guvernamentale, instituţiile de învăţământ şi, nu în ultimul rând, publicul larg, sunt invitaţi să posteze descrieri şi fotografii/video ale proiecteleor de mediu pe care le recomandă fie în calitate de organizatori ai acestora, fie ca membri ai comunităţilor locale.

Proiectele desemnate câştigătoare în urma jurizării vor fi premiate cu trofee, iar persoanele care înscriu în competiţie proiectele vor primi premii constând în echipamente electrice şi electronice în valoare totală de 4.000 de EURO.
Proiectele înscrise în această campanie provin din sfera protecţiei mediului – economisirea resurselor, colectarea selectivă a deşeurilor, curăţenia şi întreţinerea habitatului etc.

Eşti implicat, ai văzut sau cunoşti un proiect pentru un mediu curat? Propune-l pentru premiere la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, organizată de ECOTIC şi HotNews.ro sub egida Ministerului Mediului.

Orice utilizator HotNews.ro s-a putut înscrie în competiţie un proiect postând fotografii sau scurte materiale video, însoţite de o descriere a proiectului şi eventual linkuri care să furnizeze detalii. De asemenea, companiile, instituţiile publice, instituţiile de învăţământ, organizaţiile non-guvernamentale, care au dorit să ia parte la concurs, s-au putut înscrie în Gala Premiilor pentru un Mediu Curat.
Premiile oferite de organizatori sunt: Marele Premiu, Premiul 2 şi Premiul 3, respectiv Premiul Publicului.

Criteriile de jurizare sunt:
· Gradul de responsabilizare şi implicare a comunităţii – oglindită în numărul de participanţi, alte instituţii sau companii atrase în proiect
· Originalitatea proiectului
· Relevanţa proiectului pentru comunitate
· Vizibilitatea în rândul targetului vizat/acoperirea media obţinută
· Eficienţa campaniei raportată la efortul investit

Perioada de înscriere în concurs a proiectelor este 1 septembrie – 8 noiembrie, urmând ca între 9 noiembrie – 15 noiembrie, să aibă loc votul publicului şi cel al juriului. Gala Premiilor pentru un Mediu Curat se va desfăşura pe 18 noiembrie.

İn urma voturilor publicului şi juriului, se va acorda trofeul Gala Premiilor pentru un Mediu Curat  celei mai inovative / de impact campanii ecologice de colectare desfăşurate în ultimul an.

Componenţa juriului:
Doru Laurian Bădulescu, Secretar de Stat în Ministerul Mediului
Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei
Varujan Pambuccian, Membru în Comisia de IT&C din Camera Deputatilor
Valentin Negoiţă – Preşedintele Asociaţiei ECOTIC
Ana-Maria David – Coordonator Proiecte speciale HotNews.ro

Partener media: Money Channel

Pentru detalii accesaţi www.hotnews.ro  
( //www.hotnews.ro/gala_premiilor_pentru_un_mediu_curat )

Bucuresti, 10.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *