metalshow

Gala Premiilor de Excelenţă în Resurse Umane şi-a desemnat câştigătorii

Joi seara, la Athénée Palace Hilton, în prezenţa a peste 230 de specialişti în resurse umane, antreprenori şi manageri din companii HR Club, asociaţia oamenilor de resurse umane din România, a premiat în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă în Resurse Umane (ediţia 8) cele mai bune proiecte de HR implementate în anul anterior.

˶Şi anul acesta ne-am bucurat să primim multe aplicaţii: 69. Ne-am bucurat şi să vedem că numărul companiilor care se înscriu pentru prima dată în această competiţie este foarte mare: 42% dintre companii. Credem că aceasta este dovada creşterii prestigiului Galei HR Club şi a încrederii în procesul nostru de jurizare.“ – a declarat Radu Mavrodin, Preşedinte HR Club.


Proiectele înscrise în competiţie au trecut prin 3 etape de jurizare. În prima etapă echipa HR Club a selecționat proiectele care au întrunit criteriile de participare, iar în a doua etapă, proiectele au fost analizate de un juriu de specialişti format din membri seniori ai HR Club, profesioniști de renume. În cea de-a treia etapă, juriul format din reprezentanţi ai mediului de afaceri, manageri generali şi antreprenori care nu au proiecte înscrise în competiţie, au ales câştigătorii din lista scurtă furnizată de către juriul de specialişti.


Anul acesta, profesioniştii de resurse umane din România şi-au adjudecat 17 de premii. La categoria ˶Strategie de Resurse Umane” au fost 20 de proiecte înscrise, 8 finalişti şi 3 câştigători. Aceştia sunt:
Banca Comercială Română – Manageri pentru România
Orange România – Listen & Respond
SUPREMIA GRUP  – Evaluarea comunicării interne pe relaţia client-furnizor în paradigma QCDM

La categoria ˶Formare şi Dezvoltare” în competiţie au intrat 19 proiecte, juriul alegând 6 finalişti şi 3 câştigători:
Banca Transilvania  – BT Branch Mall Marathon
Raiffeisen Bank – Inspire to Aspire a Wakanda Challenge
Vodafone România   – Ucenicie în management

Seara a continuat cu anunţarea câştigătorilor la categoria ˶Recrutare şi Selecţie”, unde au fost 11 proiecte candidate din care au fost aleşi alţi 3 câştigători:
Groupama Asigurări – Groupama Linkedin Career Page – Connecting our company to the world!
Kaufland România – Raftul cu experinţe
Macromex – Căutăm eschimoşi temerari pentru complexul logistic Edenia – care aduce Polul Nord la Câmpia Turzii!

La categoria ˶Managementul Performanţei şi al Recompensei” 3 echipe au plecat acasă cu un trofeu. Este vorba despre:
Ernst & Young România –  Benefits for new generation at work
Tenaris Silcotub – A Roadmap for Technical & Industrial Development
Zoppas – Premii de Performanţă ZOPPAS – PRO (PracticRomanescOriginal)

La secţiunea de management general juriul a oferit 3 premii. Juriul a hotărât că ˶Managerul anului” este Viorel Voican – Director Direcţia Reţea şi Dezvoltare de Business la Banca Transilvania. La următoarele două categorii, unde s-au premiat performanţa şi colaborarea eficientă între managerul general şi managerul de resurse umane avem următorii câştigători:  ˶Echipa CEO – HR a anului – companii cu mai puţin de 499 angajaţi” este formată din Hartmut Hohaus (CEO) – Florea Aurelia (Director Resurse Umane şi Administrativ) – Miele Tehnica , iar  ˶Echipa CEO – HR a anului – companii cu mai mult de 500 angajaţi” este tandemul Omer Tetik (CEO) – Nevenca Doca (Director Executiv Resurse Umane) – Banca Transilvania

Juriul a acordat un premiu special companiei Tenaris Silcotub pentru proiectul Community development for tomorrow’s challenges. Juriul consideră că acest premiu ˶vine ca o recunoaştere a implicării în dezvoltarea comunităţii prin programe de educaţie pentru toate vârstele, o investiţie care se cifrează anual la aproximativ 1,3 milioane de dolari pe an”.

Poate cel mai aşteptat premiu al serii a fost cel oferit de către Dave Ulrich, ˶părintele HR-ului modern”, care este pentru a treia oară în România la invitaţia HR Club. Înainte de gală el a susţinut un Master Class pentru specilişti, în care a explicat ce competenţe noi sunt obligatoriu de stăpânit de oamenii de HR.  Invitatul special a evaluat personal cele mai valoroase proiecte înscrise la categoria ˶Strategie de Resurse Umane” şi a ales câştigătorul premiului Dave Ulrich Award for HR Value Creation: Banca Comercială Română, pentru proiectul Adapting HR to Digital Retail Banking. Acest proiect este un concept unic pe piaţa de HR din România – un departament dedicat de HR Retail, menit să dezvolte soluţii specializate de recrutare, training şi dezvoltare pentru cei 3500 angajaţi ai liniei funcţionale Retail.

Astfel, că la finalul serii 13 companii au plecat acasă cu 17 premii.

Tema evenimentului de anul acesta a fost green, pe scenă urcând două iniţiative care au dorit să convingă angajatorii cât de importantă este educaţia pentru protecţia mediului. Au urcat pe scenă reprezentanţii proiectelor Green Endorsement şi Recicleta.

GREEN ENDORSEMENT este un certificat care atestă că implicarea în organizarea inițiativei de împădurire națională, sub formă de organizator sau plantator, dovedește calități importante pe care orice companie și le-ar dori de la angajații săi. Filmul de prezentare al proiectului coordonat de Plantăm fapte bune şi Publicis România:

RECICLETA este un proiect ViitorPlus, primul proiect neutru în carbon din Romania, care are ca scop colectarea deşeurilor de hârtie din birouri spre a fi reciclate. Transportul hârtiei este asigurat de cargo-biciclete, unice în România, conduse de persoane defavorizate, cărora li se asigură astfel un loc de muncă.

Ca în fiecare an, proiectele câştigătoare şi cele finaliste se vor regăsi în cadrul unui Manual de Bune Practici, redactat anual de către HR Club pentru a prezenta şi promova bunele practici în industria de resurse umane din România.

HR Club multumeşte partenerilor săi pentru susţinere: Parteneri anuali: Trend Consult şi PeliFilip; Parteneri premiu: A Best, Adecco Training, BCR Pensii, Coca-Cola HBC România, Medicover, Romanian Software, Tenaris Silcotub; Parteneri: MaxRelax, Paprika Events, Paul Dumitru, Santa Fe Relocation Services, Florăriile Tria’s, Wellington, WorldClass; Parteneri media: Cariere, HR Manager, Manager Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *