free download 78 travel guides written by experts

Gala pentru educatie – primul eveniment UNICEF in beneficiul copiilor din judetul Timis

UNICEF România, cu sprijinul Rotary Club Cetate Timișoara, a organizat vineri, 18 noiembrie 2011, la Hotel Senator din Timișoara, Gala pentru educație. Scopul acestui eveniment a fost de a strânge fonduri pentru le oferi copiilor din comuna Sacoșu Turcesc, sat Berini, și din Măguri (Lugoj) condițiile necesare pentru a veni cu drag la școală și pentru a învăța. Gala pentru educație este primul eveniment organizat de UNICEF în beneficiul copiilor din județul Timiș.

“Vreau să îi mulțumesc dnei.Gabriela Pușkaș, președinte Rotary Club Cetate Timișoara, că a făcut posibil acest demers, iar sponsorilor și invitaților pentru că au susținut acest eveniment. Datorită generozității membrilor Rotary Club Cetate Timișoara și sponsorilor prezenți, Gala pentru educație a strâns suma de 56.000 de euro”, a declarat dl.Edmond McLoughney, Reprezentantul UNICEF în România. “Mai sunt și alți copiii care au nevoie de sprijin pentru a putea merge la școală. De aceea, sperăm ca parteneriatul cu Rotary Club Cetate Timișoara să continue, iar Gala pentru educație să devină o tradiție în beneficiul copiilor din județul Timiș”, a mai spus dl.Edmond McLoughney.

Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, a fost gazda evenimentului. Licitația de păpuși și Licitația de artă au fost prezentate de Mihaela Călin, prezentatoarea Observatorului matinal de la Antena 1.

Momentul cel mai special moment al serii a fost Licitația de păpuși. Cinci copii ajutați de educatorii și profesorii lor, precum și designerii Lena Criveanu, Elena Perseil, Silvia Șerban și Keszeg Agnes – Molecule F au susținut Gala pentru educație, creând special câte o păpușă pentru acest eveniment. Cele zece păpuși care au fost licitate sunt: Eden creată de Lena Criveanu, Iona creată de Elena Perseil, Yupi! creată de Silvia Șerban, April creată de Keszeg Agnes – Molecule F, Roua creată de Alina Dobre – .care?Cutare, Mădălina creată de Mariana Piersică din Râmnicul Vâlcea, Maia Alexia creată de Alexandru Măceșanu din București, Violeta creată de Sabina Coșoianu din București, Tina creată de Marius Verdeș din Găești, jud. Argeș și Andreea creată de Andrei Bălțeanu din Băbeni, jud. Vâlcea.

Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, a licitat pentru fiica ei păpușa Andreea, creată de Andrei Bălțeanu din Băbeni, jud. Vâlcea, iar în numele ministrului educației Daniel Funeriu păpușa Aprilie, creată de Keszeg Agnes, Molecule F. Dna.Maria Grapini a câștigat păpușa Eden creată de Lena Criveanu.

Un alt moment deosebit al Galei a fost prezența întregii Echipe Poli Timișoara alături de antrenorul Vali Velcea și directorul sportiv Daniel Stanciu. Jucătorii au vrut să sprijine și ei copiii din județul Timiș să meargă la școală oferind pentru tombolă o minge cu semnăturile lor.

Gheorghe Hagi, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, a oferit pentru licitație un tricou Galatassaray cu numărul 10, având semnătura sa. Tricoul a fost adjudecat de către dna.Maria Grapini. Prin bunăvoința dlui. Cosmin Grapini, în cadrul evenimentului a fost licitată și o minge donată de către Manchester United Foundation, cu semăturile jucătorilor Manchester United. A fost pentru prima dată când fundația Manchester United a trimis un obiect pentru a fi licitat în România.

La eveniment au participat personalităţi publice, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai mediului de afaceri din Timișoara și din zonă, precum şi persoane fizice care au dorit să ajute copiii să meargă la școală. Invitații s-au bucurat și de un concert extraordinar Andra, precum și de o tombolă cu premii speciale UNICEF, de un moment muzical susținut de dna.Narcisa Brumaru, soprană la Opera din

Timișoara, dar și de o demonstrație de dans oferită de reprezentanții clubul Dance Spirit.

Sponsorii principali ai evenimentului au fost Fundația Vodafone România, Enel, Mioled, Pasmatex și Zoppas Industries Romania. Analog TV, TVR Timișoara, TVT 89, Kiss FM și Radio România, Maxi, Iulius Mall, Trilulilu, Adevărul, Business Woman, Opinia Timișoarei, Redeșteptarea, 9AM, Agenda, www.debanat.ro, Kudika, Lume Bună, PR Wave, România Pozitivă, Timiș Online, www.utilecopii.ro au fost partenerii media ai Galei.

Evenimentul Gala pentru educație este parte a campaniei de promovare a participării școlare lansată de UNICEF în anul 2010 Hai la Școală!. Scopul acestei campanii este de a contribui la prevenirea şi reducerea fenomenelor de absenteism şi abandon şcolar. Intervențiile UNICEF au loc la nivelul școlii, al familiei și al comunității.

Bucuresti, 21.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *