free download 78 travel guides written by experts

Gala de Premiere a concursului “Scoala copiilor- invatare eco”

Panasonic Romania va premia 17 elevi, care au participat la concursul “Scoala copiilor – invatare eco”. Ceremonia de premiere va avea loc marti, 22 februarie, incepand cu ora 13.00, in cadrul magazinului Panasonic din Unirea Shopping Center, Bucuresti. Concursul a fost organizat in premiera de catre Panasonic Romania in 16 scoli elementare din Bucuresti si din tara. Programul, care a fost dezvoltat de Panasonic in colaborare cu Fundatia pentru Educatia asupra Mediului (FEE), ofera elevilor posibilitatea de a invata despre schimbarea climei si protejarea planetei intr-o maniera facila, relaxata si jucausa.

Panasonic Romania dezvolta, incepand cu acest an, programul “Scoala copiilor – invatare eco”, in dorinta de a sprijini educatia elevilor din scoala elementara, in directia protectiei mediului. De altfel, Panasonic deruleaza programe de invatare eco la nivel global, inscriindu-se astfel in seria companiilor responsabile si interesate de dezvoltarea durabila.

Programul este derulat de Panasonic impreuna cu organizaţia non-guvernamentală FEE (Fundaţia pentru Educaţia asupra Mediului) si le oferă elevilor oportunitatea de a învăţa despre schimbarea climei şi protejarea planetei noastre într-un mod uşor de înţeles şi jucăuş.

“Scoala copiilor” stimuleaza si latura creativa a micutilor. Astfel, pe parcursul concursului, copiii au primit “Jurnale Eco”, in care au desenat si au notat diverse aspecte remarcate de ei, legate de protejarea planetei.

La concurs au participat 16 scoli din Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Bacau, Vaslui, Iasi, Sibiu, Brasov, Cluj si Timisoara. Elevi de clasele a III a si a IV au completat 4 000 de “Jurnale Eco”. Copiii au lucrat individual sau in echipe de maxim 5. La nivelul fiecarei scoli participante a fost aleasa o lucrare castigatoare. Panasonic va acorda ca premiu pentru cele mai bune 10 jurnale obţinute de la şcolile primare din România camere foto digitale, in scopul utilizarii lor in activităţile de tip eco. Camera foto digitală care va fi oferită ca premiu are modelul DMC- FS30EP-V şi valoarea de 900 ron. Marele castigator va participa la etapa pan europeana a concursului. Premiul pentru aceasta etapa consta in suma de 5.000 Euro, cu care Panasonic va sprijini activităţile eco ale şcolii din care provine lucrarea declarata castigatoare.

Juriul care va stabili lucrarea pentru etapa europeana este format din:
· Doamna Mirela Sisman – Inspector Ministerul Educatiei
· Dl Lucian Mandruta – TV Partner
· Domnul Istvan Stark – MD Panasonic Marketing Europe
· Domnul Florian Kossler – CSR Panasonic MK Europe
· Domnul Shin Yamazawa – General Manager Central Eastern Europe Group

Programul “Scoala copiilor – invatare eco” va fi derulat in continuare in tara noastra de catre Panasonic. In cadrul acestuia, compania ofera gratuit materiale cadrelor didactice. La aceasta prima editie, acestea au fost foarte bine primite de catre invatatorii si profesorii implicati in concurs.

Bucuresti, 18.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *