free download 78 travel guides written by experts

Gala “5 licee – 5 teatre” Editia a 4-a

Astazi, 8 decembrie 2014, incepand cu ora 17:00, la Teatrul Mic din Bucuresti va avea loc Gala si concursul din cadrul proiectului “5 licee – 5 teatre”, aflat anul acesta la editia a 4-a.

Cinci trupe de teatru din cinci licee din capitala vor urca pe scena Teatrului Mic pentru a prezenta piesele pregatite pe parcursul proiectului derulat in perioada octombrie – decembrie 2014.

Evenimentul se va desfasura pe tema Drepturile Omului sarbatorind si Ziua Internationala a Drepturilor Omului (10 decembrie).

Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si UNITER, alaturi de Fundatia ECDL ROMANIA, cu sprijinul a cinci teatre partenere, care si-au deschis portile pentru liceeni pe tot parcursul proiectului, vor juriza si premia piesele de teatru reprezentate de liceeni.

“5 licee – 5 teatre” si-a propus sa incurajeze implicarea tinerilor in activitati culturale prin accesul acestora in institutii si la spectacole de teatru, provocandu-i in acelasi timp la un concurs de piese de teatru.

Pe parcursul editiei a 4-a a proiectului, o noua grupa de 150 de elevi din alte 5 licee din capitala au putut viziona gratuit piese din repertoriul a 5 teatre partenere din Bucuresti: Teatrul Mic, Teatrul National Bucuresti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Nottara si Teatrul Ion Creanga.

Liceele participante la aceasta editie “5 licee – 5 teatre” sunt: Colegiul National “I.L. Caragiale”, Liceul Tehnologic Electronica Industriala, Colegiul National “Ion Neculce”, Colegiul Economic “A.D. Xenopol” si Colegiul Tehnic Energetic.

Trupele de teatru ale scolilor au participat si la activitati interactive cu reprezentanti ai teatrelor partenere si au fost coordonati de catre acestia in punerea in scena a unei piese de teatru scurte pe tema „Drepturile Omului”. Proiectul se va finaliza luni, 8 decembrie, sarbatorind Ziua Internationala a Drepturilor Omului (10 decembrie), cu reprezentatiile si premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni in cadrul proiectului.

De la prima editie ce a debutat in 2011, un total de 600 de elevi din 20 de licee bucurestene diferite au participat la „5 licee – 5 teatre”. Mai multe informatii despre proiect se regasesc pe www.ecdl.ro.

Va asteptam cu mult interes astazi, 8 decembrie 2014, ora 17:00, la Teatrul Mic Bucuresti, Str. C-tin Mille nr. 16.

Bucuresti, 08.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *