free download 78 travel guides written by experts

G Data neutralizeaza troianul federal

Specialistul german în securitate pe Internet face lumină în cazul descoperirii Chaos Computer Club

G Data anunță că soluția sa de securitate a detectat și neutralizat troianul federal descoperit și publicat de Chaos Computer Club (CCC). În aceste zile, Europa a asistat la o dezbatere aprigă despre un troian folosit de mai multe districte din Germania pentru a spiona persoane suspecte. G Data își menține poziția fermă atunci când afirmă că nu agrează folosirea unor astfel de metode în scopul spionării persoanelor civile. Experții G Data Security Labs nu se așteaptă la o răspândire necontrolată a acestui malware.

"Am analizat software-ul la care se face referire ca Federal Trojan și putem confirma că acesta a fost detectat de soluția noastră de securitate. Putem afirma cu siguranță că utilizatorii soluțiilor noastre nu sunt în pericol de a se fi infectat cu acest malware," spune Ralf Benzmüller, Head of G Data Security Labs.

Conform experților G Data, cifrele exacte ale răspândirii acestui nou troian sunt greu de aflat. Bazându-se pe cifrele din acest weekend emise de propriul program, Malware Information Initiative, G Data nu a găsit evidențe care să sugereze că troianul a fost foarte răspândit. Toate infectările de până acum înregistrate de G Data au fost stopate înainte ca troianul să fie salvat sau activat.

Întrebări și răspunsuri ale experților G Data cu privire la troianul federal:

Q: Au detectat soluțiile G Data acest troian?
A: Da, acesta a fost detectat ca Backdoor.R2D2.a

Q: Care sunt riscurile la care sunt expuși cei infectați?
A: Pe lângă faptul că multe date pot fi colectate și trimise remote către o terță parte, troianul poate încărca aplicații care pot fi exploatate de infractori pentru a instala și rula alte programe malware pe sistemul infectat

Q: Cum este afectat deținătorul datelor?
A: Comunicația cu serverul de comandă și control al troianului este slab securizată. Asta face posibil ca tot felul de date să poată fi trimise către server, folosind o adresă pretinsă a fi originală. Toate informațiile colectate de autorități sunt astfel ușor de contestat.

Bucuresti, 18.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *