free download 78 travel guides written by experts

G Data: Este industria de malware in criza?

Numarul noilor programe malware este in scadere cu 30% fata de luna precedenta

Inca de la inceputul sezonului estival, in comunitatea malware s-a simtit o scadere a activitatii; aceasta situatie reiese şi din evaluarea lunara a specialistilor de la G Data Security Labs. Analiza lunii iunie arata o reducere clara a numarului de noi programe malware. Daca in luna mai numarul noilor aparitii a fost mai mare de 120.000, in luna care s-a incheiat au fost doar cu putin peste 83.000, ceea ce reprezinta o reducere de cel putin 30%. Aceasta reducere considerabila nu se datoreaza, potrivit estimarilor expertului in securitate Ralf Benzmuller, doar sezonului de vacanta. Recesiunea globala pare sa fi lovit si economia subterana.

In ciuda acestei tendinte satisfacatoare nu ar trebui sa ne asteptam la o relaxare pe frontul de malware. Conform declaratiilor lui Ralf Benzmuller aceasta este o chestiune temporara.

„E adevarat ca acest fenomen apare in fiecare an, dar acum pare a avea ceva nou. La inceputul fiecarui sezon de vacanta numarul programelor malware scade. Un motiv este asaltul populatiei asupra locatiilor de vacanta, scazand astfel numarul utilizatorilor de Internet. Totusi, aceasta nu explica colapsul industriei subterane“, spune Benzmuller. Conform opiniilor expertului, aceasta situatie se datoreaza si crizei economice care afecteaza si industria raufacatorilor. „Economia neagra se desfasoara in acord cu necesitatile economice dupa criteriul: cerere si oferta. Criza mondiala nu a lasat nici aceasta industrie neatinsa. Scriitorii de coduri malware nu mai ating aceleasi performante, chiar daca apeleaza la preturi de dumping pentru transmiterea spamurilor. Ne asteptam la o stagnare a numarului de noi programe malware, dar vom afla care este tendinta in momentul in care vom face analiza lunii in curs. Evenimente viitoare si constanta cu care se succed catastrofele furnizeaza infractorilor online cai noi de targetare a victimelor.“

Bucuresti, 06.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *