metalshow

FX Update: GBP o ia la goana in timp ce USD pierde din viteza

de John J Hardy, Head of FX Strategy, Saxo Bank

· USDJPY susținut la 123.00
· EURGBP face eforturi pentru inversarea minimului
· AUD s-ar putea dezlănțui asupra Fed-ului prea pacifist

Evenimentele cheie FX de azi
· USD se află într-o stare confuză înainte de declarația politică a FOMC din această seară, găsindu-se sub presiune împotriva valutelor care au fost cele mai slabe anterior, cum ar fi dolarii de materii prime, cât și împotriva unei lire sterline în revenire. Perspectiva USD mai largă se va clarifica, să sperăm, măcar puțin după declarația din această seară.
· GBP și-a revenit în forță, EURGBP punând acum la încercare susținerea cheie locală la aproximativ 0.7050 și GBPUSD făcând eforturi la foarte mică distanță de maximul intervalului la 1.5675.

Grafice: USDJPY

USDJPY se poate dovedi mai degrabă reactiv la declarațiile FOMC, dacă noua declarație va aduce o ajustare semnificativă la așteptările ulterioare legate de dobândă. Nivelul susținerii locale este clar la 123.00, care a fost vârful norului Ichimoku la acea vreme.

De partea bună a lucrurilor, perechea trebuie să scape de obstacolul a ceea ce Bloomberg spune că traderii de valută au poreclit "linia Kuroda" între 124.50 și 125.50, unde guvernatorul Băncii Japoniei, Haruhiko Kuroda, a intervenit verbal împotriva posibilității unei noi creșteri a USDJPY.

Creează-ți propriile grafice cu Saxo Trader click aici pentru a afla mai multe.
Sursa: Saxo Bank

Grafic: EURGBP

EURGBP continuă să oferteze pentru a schimba recenta constrângere, pe măsură ce perechea se concentrează pe zona importantă din punct de vedere local de 0.7050, deși această revitalizare recentă a slăbit tendința descendentă anterioară.

Următorul punct central minim este posibil să fie la 0.7000 iar lira sterlină va avea nevoie de un sentiment de risc mai puternic pentru a continua redresarea.

Sursa: Saxo Bank

Grafic: AUDUSD

Recenta scădere la noi minime în cazul AUDUSD nu s-a dus și mai mult în jos, în timp ce se așteaptă rezultatul întâlnirii FOMC din această seară, și este clar că traderii țin un ochi pe zona de rezistență 0.7330/50 în cazul în care Fed se dovedește a fi pasiv și nu oferă niciun indiciu asupra momentului creșterii dobânzii.

Dacă avem parte atât de un scenariu mai pacifist, tipic Fed (nu e scenariul nostru preferat, dar posibil…), cât și de un val puternic al apetitului pentru risc, această pereche ar putea ajunge înapoi sus. Până atunci, însă, atenția rămâne la minim.

Sursa: Saxo Bank

Grafic: AUDNZD

Perechea s-a consolidat considerabil pe măsură ce a primit un impuls din scăderea dobânzilor NZ și după ce guvernatorul RBNZ, Graeme Wheeler, a ieșit cu o retorică mai puțin pacifistă peste noapte.

Totuși, spread-urile ratei Australia-Noua Zeelandă încă sugerează faptul că această pereche ar trebui să se tranzacționeze mai sus decât nivelurile actuale. Tehnic, pare că zona 1.0900 este una importantă pentru susținere și ar putea apărea noi speculanți care să intre – observați atât zona de linie dreaptă la 1.0900 și retragerea Fibonacci de 38.2% ce ajunge chiar sub 1.0900.

Dacă nu, am putea fi confruntați cu un test complet al mediei mobile pe 200 de zile fluctuând către 1.0700.

Sursa: Saxo Bank

XAUXAG (spot aur/argint)

Iată un grafic pe care nu l-am mai discutat de ceva vreme, chiar multă vreme, însă pare că există o lipsă evidentă de impuls de scădere în argint în relație cu aurul în ultima mișcare către mai jos. De fapt, argintul își ține valoarea mai bine decât aurul pe fondul unei slăbiri generale a metalelor prețioase, în mijlocul unei relaxări suplimentare a rezervelor globale FX datorită aplicațiilor mai practice ale argintului și a lipsei statusului rezervei.

Observați că indicatorul de tendințe de pe Tabla FX s-a întors către negativ azi, iar posibila lărgire a formației de top poate indica o vânzare semnificativă în săptămânile care urmează. Istoric vorbind, graficul a întâlnit rezistență în zona 75-80 de patru ori de la începutul anilor 1990.

Sursa: Saxo Bank

Bucuresti, 30.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *