metalshow

Fuziuni: Comisia agreeaza achizitionarea ENI Ceska, ENI Romania si ENI Slovensko de catre MOL

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul regulamentului UE privind concentrările economice, achiziționarea Eni Česká Republika, s.r.o., Eni România S.R.L. și Eni Slovensko, spol. s.r.o. de către MOL Petrol și Gaze Plc. din Ungaria.

MOL este o companie integrată din domeniul țițeiului și gazelor naturale, ea fiind activă în Ungaria și Europa Centrală în sectorul producției și distribuției de gaze naturale, petrol, combustibili și produse petrochimice.

Fiecare dintre cele trei companii vizate vinde carburanți și alte produse petroliere în țările lor de origine. Tranzacția are ca rezultat o serie de suprapuneri între activitățile acestor companii, atât la nivelul operațiunilor en-gros, cât și cu amănuntul.

Comisia a ajuns la concluzia că tranzacția propusă nu ridică probleme de concurență, deoarece entitatea rezultată în urma fuziunii va continua să fie supusă unor presiuni concurențiale din partea altor actori de pe piață, atât în amonte, inclusiv din partea marilor companii petroliere active în Spațiul Economic European (SEE), cât și în aval, din partea numeroaselor stații de alimentare cu și fără marcă.

Tranzacția a fost examinată în cadrul procedurii normale de analiză a fuziunilor. Mai multe informații sunt disponibile pe pagina de internet a Direcției Generale Concurență din cadrul Comisiei Europene, în registrul public de cazuri, având numărul de referință M.7311.

Bucuresti, 25.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *