free download 78 travel guides written by experts

Fundatia Vodafone Romania doneaza echipamente medicale vitale si sumele necesare renovarii

In sprijinul Clinicii de Terapie Intensiva din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara

·    Fundatia Vodafone Romania doneaza  Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara echipamente medicale performante pentru dotarea Clinicii ATI (Terapie Intensiva) la standarde europene
·    Proiectul face parte din campania „Impreuna pentru viata”, initiata de Asociatia pentru ATI „Aurel Mogoseanu” ·    Valoarea donatiei Fundatiei Vodafone se ridica la 100.000 Euro
·    Timisorenii se pot implica participand la concertul umanitar al trupei IRIS, din 6 decembrie, ale carui fonduri vor fi donate tot Clinicii ATI

Fundatia Vodafone Romania doneaza Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din  Timisoara echipamente medicale performante care vor fi folosite pentru dotarea Clinicii ATI.  Acestea vor include aparate de ventilatie artificiala, monitoare pentru  supravegherea functiilor vitale, dispozitive automate de administrare a perfuziilor si medicamentelor,  aparatura de resuscitare.

De asemenea, aici vor avea loc, la inceputul anului viitor, o serie de lucrari de renovare si modernizare menite sa transforme aceasta clinica intr-un spatiu dotat conform standardelor europene. Valoarea sprijinului Fundatiei Vodafone Romania se ridica la 100.000 de Euro.  Proiectul face parte din campania „Impreuna pentru viata”, initiata in anul 2003, de Asociatia pentru ATI „Aurel Mogoseanu”.

„Aceasta donatie continua seria de proiecte sustinute de Fundatia Vodafone Romania, in ultimii trei ani, pentru a veni in sprijinul sistemului medical romanesc. Ne dorim ca, prin contributia noastra, sa aducem o schimbare in bine in viata comunitatii, oferind sansa fiecarui pacient de la Reanimare din Spitalul Clinic Judetean Timisoara de a beneficia de servicii medicale de calitate, intr-un spatiu dotat la standarde europene”, a spus Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania.

„Consideram extrem de important proiectul derulat impreuna cu Fundatia Vodafone Romania din doua motive. Primul este legat de sprijinul material primit, care va contribui la cresterea semnificativa a calitatii serviciilor medicale oferite in cadrul Clinicii ATI, iar al doilea se refera la sensibilizarea publicului care va participa la concertul umanitar IRIS, fata de o zona extrem de dramatica si de vulnerabila a activitatii noastre medicale. Reanimarea este locul unde se duce efectiv lupta pentru viata si care merita solidaritatea semenilor cel putin la fel de mult precum alte teme sociale intrate mai puternic in constiinta publica. Nici un alt ajutor nu se traduce mai direct in salvarea unei vieti decat ajutorul dat la Reanimare, iar o asemenea forma de solidaritate este forma suprema a conditiei umane”, a spus prof. dr. Dorel Sandesc, presedintele Asociatiei ATI Aurel Mogoseanu.

"Este bine ca acest proiect are finalitate si nu intamplator il are ca initiator pe domnul prof. dr.Dorel Sandesc, un prieten al meu si al sotiei mele, precum si al formatiei IRIS. Daca mai adaugam si alaturarea unui brand de magnitudine si importanta mondiala, inchidem cercul si am spus tot. Speram sa sensibilizam cat mai multa lume la "impreuna pentru viata", urmand ideea ca cine salveaza o viata, salveaza intreaga omenire. Multumim anticipat celor care vor veni la spectacol. Multumim Fundatiei Vodafone. Multumim Dodo", a spus Cristian Minculescu, IRIS.

In data de 6 decembrie, ora 21:00, la Sala Olimpia din Timisoara va fi organizat concertul umanitar al formatiei IRIS, ca parte a celei de a doua editii a programului „Impreuna pentru viata”. Evenimentul are ca scop strangerea de fonduri pentru sustinerea renovarii si dotarii Clinicii ATI a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara. Aceste fonduri vor completa donatia Fundatiei Vodafone Romania si vor fi folosite pentru modernizarea si dotarea saloanelor de terapie intensiva.
Fundatia Vodafone Romania a acordat, in ultimii trei ani, fonduri de peste 1 milion de Euro pentru sustinerea programelor de asistenta medicala la nivel national, care au inclus si investitii in aparatura medicala – cardiotocografe, monitoare pentru functii vitale, ecografe si incubatoare performante – pentru spitale din Bucuresti si din tara. 

Bucuresti, 03.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *