free download 78 travel guides written by experts

Fundatia Vodafone Romania construieste pentru comunitatea din Oarja

alaturi de Habitat for Humanity

Fundatia Vodafone Romania sustine proiectul „Kids Build 2009” in perioada 1-5 iunie, la Oarja, langa Pitesti, alaturi de Habitat for Humanity. In aceasta perioada, voluntarii Vodafone Romania vor participa, alaturi de constructori cu experienta, la ridicarea unui etaj in cadrul celui de-al cincilea bloc construit in aceasta comunitate de catre Habitat for Humanity.

130 de voluntari Vodafone vor finaliza, pana la sfarsitul acestei saptamani, constructia celor patru apartamente in care vor locui familiile Barta, Iancu, Ileana si Badoi, impreuna cu copiii lor. In cadrul celor 5 zile, voluntarii Vodafone vor parcurge toate etapele de constructie, de la montarea elementelor care alcatuiesc structura si asigura izolarea apartamentelor, pana la lucrari de finisare in interiorul si exteriorul acestora.
  
„Am initiat proiectul „Kids Build”, alaturi de partenerii nostri, Habitat for Humanity, cu ocazia Zilei Copilului, intr-o comunitate in care prezenta celor mici este extrem de importanta. In Oarja, un procent de 40% din locuitori este reprezentat de copii, astfel ca proiectul pe care il finalizam maine devine cu atat mai important. Ne dorim sa oferim o locuinta decenta celor patru familii pentru care am construit in aceasta saptamana, astfel incat acestea sa aiba sansa de a-si creste copiii intr-un mediu sigur si sanatos”, a spus Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania.

„Teofil Herghelegiu sau „Copilul Habitat” cum mai este numit se muta alaturi de familia sa  in prima locuinta Habitat, la Beius, pe 28 ianuarie 1999, dupa ce toti locuisera timp de 6 ani intr-un sopron. Acum este campion national la karate si un elev foarte bun. Astazi, la Oarja, investitia financiara si de suflet a Fundatiei Vodafone are efect imediat prin construirea locuintelor, dar impactul major este cel pe termen lung, asupra copiilor din comunitate. Alaturi de cei peste 100 de voluntari Vodafone din aceste zile ii asteptam pe viitorii campioni de la Oarja, asemeni lui Teofil, campionul din Beius”, a spus Adrian Ciorna, Presedintele Habitat for Humanity Romania.

Saptamana a debutat cu un concurs de desene dedicat „Zilei Copilului”, cu tema „Casa mea”, la care au participat copiii familiilor partener Habitat. Desenele, in care fiecare copil si-a reprezentat visul de a avea un camin, au fost premiate in cadrul serbarii organizate in aceasta zi.

Actiunea de voluntariat de la Oarja face parte din cel mai amplu proiect de voluntariat pentru constructia de case, destinate familiilor defavorizate, derulat anul acesta de Fundatia Vodafone impreuna cu Asociatia Habitat for Humanity Romania.  Astfel, in perioada martie – noiembrie 2009, vor fi ridicate case pentru 43 de familii defavorizate, in valoare totala de 300.000 de Euro, cu sprijinul angajatilor Vodafone Romania, care vor veni ca voluntari pe santiere.
Proiectul a  debutat la Timisoara, cu constructia Casei Cristian, destinata persoanelor cu dizabilitati intelectuale severe, ingrijite in cadrul Fundatiei „Pentru Voi”. Apoi, voluntarii Vodafone Romania au participat la constructia casei Andronesi, la Cluj. Dupa Oarja, constructia de case va continua la Bechet (Dolj), Cumpana (Constanta), Moinesti si Doljesti (Bacau),  Bragadiru (Ilfov) si Beius (Bihor). 

Bucuresti, 04.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *