Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Fundatia Vodafone Romania a donat Spitalului “Victor Babes” din Timisoara

aparatura medicala de ultima generatie

·    Fundatia Vodafone Romania a donat  Spitalului „Victor Babes” din Timisoara un aparat automat de bacteriologie, un analizator de hematologie si 2 incubatoare
·    Proiectul face parte din campania „Dreptul la SPITAL”, initiata de Fundatia de Ajutor Medical Profilaxis din Timisoara
·    Valoarea echipamentelor  se ridica la peste 110.000 Euro

Fundatia Vodafone Romania a donat Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes” din Timisoara patru echipamente medicale de ultima generatie, necesare in laboratorul de microbiologie al institutiei, in valoare de 112.000 de Euro. Proiectul face parte din campania „Dreptul la SPITAL”, initiata de Fundatia de Ajutor Medical Profilaxis, in anul 2007.

Laboratorul spitalului a fost dotat la standarde europene cu un aparat automat de bacteriologie, un analizator de hematologie si doua incubatoare necesare pentru mediile de cultura. Spitalului „Victor Babes” are posbilitatea, folosind aceste echipamente,  sa ofere cele mai bune servicii medicale in diagnosticarea si terapia bolilor infectioase, inclusiv a infectiei HIV si a hepatitelor acute si cronice. 

„Prin aceasta donatie, continuam angajamentul Fundatiei Vodafone Romania, de a fi cat mai aproape de nevoile comunitatii si de a sustine sistemul medical romanesc. Ne bucuram ca putem sa contribuim la imbunatatirea  metodelor de investigatie si diagnosticare intr-unul dintre cele mai importante spitale din partea de vest a tarii. In ultimii trei ani, Fundatia Vodafone Romania a sustinut, numai in judetul Timis, proiecte din domeniul sanatatii, pentru prevenirea abandonului familial si pentru ajutorarea persoanelor cu nevoi speciale in valoare totala de 730.000 de Euro”, a spus Liliana Solomon, Presedinta Fundatia Vodafone.

„Spitalul Victor Babes este Centru metodologic si Spital Clinic de referinta pentru bolile infectioase atat pentru judetul Timis, cat si pentru judetele invecinate – Arad, Hunedoara, Caras-Severin si Mehedinti. Echipamentele donate de Fundatia Vodafone vor ajuta la efectuarea a 180.000 de investigatii si analize bacteriologice, hematologice si imunologice anual,  pentru cei peste 14.000 de pacienti care trec pragul acestui spital  in fiecare an”, a spus dr. Virgil Musta, presedintele Fundatiei Profilaxis.

Fundatia Vodafone Romania a acordat, in ultimii doi ani, fonduri de peste 1.000.000 de Euro pentru sustinerea programelor de asistenta medicala la nivel national, care au inclus si investitii in aparatura medicala – cardiotocografe, monitoare pentru functii vitale, ecografe si incubatoare performante – pentru spitale din Bucuresti si din tara. 
In judetul Timis, Fundatia Vodafone Romania deruleaza, incepand cu anul 2007, alaturi Fundatia de Ajutor Medical Profilaxis, proiectul „Dreptul la SPITAL – Sanatate, Profesionalism, Ingrijire, Tratament, Atentie, Longevitate” care are ca scop cresterea calitatii serviciilor medicale din spitalele locale.
In anul 2008, Fundatia Vodafone Romania  a alocat 3,5 milioane de Euro pentru programe sociale care ofera acces la educatie copiilor din familii defavorizate, proiecte in domeniul sanatatii, programe pentru prevenirea abandonului familial, pentru ajutorarea persoanelor varstnice si a persoanelor cu nevoi speciale.

Bucuresti, 17.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *