free download 78 travel guides written by experts

Fundatia Vodafone Romania a alocat in acest an peste

1 milion USD pentru proiecte in sprijinul copiilor

·    Programele derulate in 2007, in beneficiul copiilor, s-au indreptat catre asistenta medicala, prevenirea abandonului scolar si familial, programe de educatie pentru copiii cu nevoi speciale
·    Doar pentru sustinerea programelor de asistenta medicala, Fundatia Vodafone Romania a alocat, in 2007, fonduri de 630.000 USD
·    In 2007, Fundatia Vodafone Romania a alocat in total fonduri de peste 2.500.000 USD

Fundatia Vodafone Romania a alocat, in 2007, peste 1 milion de dolari pentru proiecte in sprijinul copiilor defavorizati, suma care a fost anuntata la inceputul anului.

Programele derulate in acest an, in beneficiul copiilor, au acoperit cateva directii mari: asistenta medicala pentru copii, inclusiv dotarea cu echipamente medicale, catre care au fost directionate 630.000 USD, prevenirea abandonului scolar si familial, programe de educatie pentru copii cu nevoi speciale (HIV, autism, handicap). „La inceputul acestui an, Fundatia Vodafone Romania a promis ca va aloca fonduri de peste 1 milion de dolari, pentru sustinerea de proiecte in beneficiul copiilor. Ne bucuram sa facem cunoscut faptul ca acest angajament a fost respectat. Preocuparile noastre au inclus, in 2007, un nou domeniu – sanatatea, care credem ca are o mare nevoie de sprijin. Pentru sustinerea programelor de asistenta medicala in beneficiul copiilor am alocat, in acest an, 630.000 de dolari, in special pentru dotarea cu echipamente medicale a sectiilor de pediatrie, inclusiv in zone defavorizate si in comunitati izolate”, a spus Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania.

Proiectele sociale sustinute de Fundatia Vodafone Romania, in 2007,  au depasit suma de 2.500.000 USD. Cele mai multe proiecte au venit in sprijinul copiilor si al batranilor.

Printre cele mai recente programe selectionate de Consiliul de Administratie al Fundatiei Vodafone Romania se numara:
– dotarea cu echipamente medicale de ultima generatie: cardiotocografe, monitoare pentru functii vitale, echografe si incubatoare performante, a unui numar de 8 spitale din Caransebes, Suceava, Onesti, Slatina, Comanesti, Targoviste si Galati.  Acest proiect se desfasoara in colaborare cu Fundatia Romanian Angel Appeal, iar suma alocata pentru acest proiect este 100.000 USD. 
– achizitionarea unui aparat special – videoduodenoscop pediatric – pentru Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria” din Iasi. Valoarea aparatului s-a ridicat la 80.000 USD.
– dotarea cu aparatura medicala performanta a Centrului Medico-Social Sadova din judetul Dolj, in valoare de 60.000 USD. Acest proiect se desfasoara prin Fundatia Edelweiss.
– dotarea cu aparatura speciala pentru depistarea precoce si completa a infectarii cu HIV si/sau HCV la copii cu varsta intre 0-18 ani, care sunt asistati in centre de plasament sau incredintati in asistenta maternala, proiect ce se desfasoara cu ajutorul Fundatiei De-Stigma, la nivel national. Pentru acest proiect s-au alocat  60.000 USD.
– dotarea cu aparatura pentru chirurgia tumorilor si neurochirurgie functionala – bisturiu cu ultrasunete (UHS) – a Spitalului „Marie Curie” din Bucuresti, in valoare de 60.000 USD.

Bucuresti, 20.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *