free download 78 travel guides written by experts

Fundatia Romana a Inimii si producatorul de medicamente Labormed sunt parteneri

intr-un proiect de educatie pe tema preventiei bolilor cardiovasculare, adresat populatiei

Labormed, companie romaneasca farmaceutica de top si Fundatia Inimii (Fundatia Cardiologilor din Romania) au incheiat un parteneriat in vederea derularii unui program de preventie si educatie a populatiei in legatura cu bolile cardiovasculare.

Statisticile situeaza Romania pe locul 4 in Europa la mortalitate si incidenta bolilor cardiovasculare. 42% din decesele inregistrate in randul barbatilor si 55% dintre cele ale femeilor sunt cauzate de boli cardiovasculare. 

Producatorul de medicamente Labormed se afla pe locul al doilea in topul companiilor farmaceutice din Romania in aria terapeutica de medicamente cardiovasculare, conform datelor Cegedim pe ultimele 8 luni, in unitati.

Prin obiectivele sale strategice, Fundaţia Română a Inimii are ca scop derularea unor campanii de responsabilizare pe programe de preventie cardiovasculara, in scopul pastrarii si imbunatatirii starii de sanatate. Astfel incat, datorita profilulului celor celor doua organizatii, proiectul realizat cu ocazia celei de-a 50-a editii a Congresului National de Cardiologie a venit ca un act firesc de responsabilitate profesionala.

Presedintele Fundatiei Inimii – Prof. Dr. Dan Gaita a declarat ca: ,, Atunci când ne îmbolnăvim ştim să ne tratăm tot mai eficient, dar prelungim anii de boală deoarece bolile cronice nu pot fi vindecate, ci doar stabilizate temporar. PREVENŢIA este soluţia perfectă înseamnă calea de păstrare a sănătăţii şi de încetinire a procesului de apariţie sau de evoluţie a bolii. Ştim că trebuie să mâncăm mai sănătos, să facem zilnic mişcare, să ne relaxăm şi să nu fumăm, dar uităm (sau nu ştim…) că aceste sfaturi simple şi aparent banale reduc rata deceselor datorate bolilor cardiovasculare cu 80% şi a cancerului cu 70%. Doar prin PREVENŢIE putem prelungi anii de sănătate. Ne-am propus un extrem de curajos program care sa aiba ca si rezultat o reducere de 10% a ratei de mortalitate cardiovasculara, adica 15.000 de romani care ar putea fi salvati in fiecare an datorita unor masuri simple, care pot fi puse in practica de catre populatie”.

Stephen Stead, CEO Labormed a declarat: “ Unul din 8 tratamente cardiovasculare din Romania este produs de Labormed si acest lucru demonstreaza ca suntem un partener de incredere al pacientului cardiac din Romania, atat prin calitatea medicamentelor pe care le producem cat si prin implicarea activa in preventia bolilor cardiovasculare. Parteneriatul cu FRI ne onoreaza si ne provoaca si, in acelasi timp, suntem convinsi ca aceasta campanie despre alimentatia sanatoasa adresata medicilor cardiologi isi va atinge obiectivele”.

Campania s-a adresat in principal medicilor, pentru ca ei sunt cei care trebuie sa influenteze comportamentul pacientilor si trebuie sa fie un exemplu pentru acestia, demonstrand ca a manca sanatos nu este greu, nu este o moda si poate fi la indemana tuturor.

Cercetarile demonstreaza ca 80% din decesele provocate de afectiuni cardiovasculare ar putea fi prevenite, daca s-ar controla optim factorii de risc cardiovascular.

Labormed, jucator de top pe piata farmaceutica din Romania si Europa Centrala are un portofoliu complex de produse generice moderne, OTC si suplimente alimentare precum si capacitati excelente de cercetare si dezvoltare, detinand laboratoare de bioechivalenta de nivel international.

Labormed detine cea mai moderna unitate de productie pentru tablete si capsule din Romania, prima investitie de tip Greenfield din industria de profil din tara noastra, o investitie de 19 milioane de euro in 2007.. Suprafata construita a acesteia este de aproximativ 10.000 mp. Utilajele sunt importate din Italia, Germania si Elvetia, fiind de ultima generatie. Capacitatea de productie a fabricii este de 60.000.000 tablete/luna.

Dintre produsele aflate in portofoliul Labormed, cele mai cunoscute si mai apreciate de catre pacienti sunt cele din ariile terapeutice: cardiovascular, sistem nervos central, si sistem digestiv – medicamente cu prescriptie medicala, si respectiv, analgezice, produse pentru ameliorarea durerilor de gat, vitamine si complex de vitamine, produse probiotice – care nu necesita prescriptie medicala si pot fi recomandate direct de catre farmacist.

In termen de vanzari, produsele de success din portofoliul Labormed sunt:
– pentru medicamentele cu prescriptie, toate din aria de cardiovascular : Trimetazidina LPH (10.9 mil euro PPP, conform datelor Cegedim, PHR – MAT 7 2011), Indapamid LPH (5.3 mil euro PPP,conform datelor Cegedim, PHR – MAT 7 2011), Enalapril LPH (2.47 mil euro PPP,conform datelor Cegedim, PHR – MAT 7 2011).
– pentru OTC si suplimente alimentare: Biotics, Entran, Trachisept, Paracetamol Ozone, Imunogrip

Actionarul majoritar al Labormed este Advent International, unul dintre liderii mondiali ai firmelor de private equity.
www.labormed.eu

Fundatia Romana a Inimii este o fundaţie naţională de caritate, creată de Socitatea Română de Cardiologie, care are ca viziune ca orice locuitor al Romaniei sa traiasca o viata lunga, activa si sanatoasa fara a dezvolta boli cardiovasculare prevenibile – in special infarctul de miocard, si accidentul vascular cerebral. Fundatia Inimii implementeaza strategia naţionala în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare şi susţinere campaniile catre publicul larg iniţiate de Societatea Română de Cardiologie.

Fundatia Inimii susţine colaborările şi parteneriatele cu structurile legislative şi executive ale statului, organizaţiile comunitare, industria şi alte părţi interesate în efortul de a duce la buna îndeplinire misiunea asumata. Scopul Fundaţiei este acela de a-i susţine cu respect, dedicaţie şi onoare pe toţi cei care lucrează alături de ea şi pe cei pe care-i reprezintă în cadrul comunităţii.

Bucuresti, 30.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *