metalshow

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei (FPMR) si Raiffeisen Bank sprijina tinerii

din centre de plasament care doresc sa invete o meserie

Fundaţia Principesa Margareta a României şi Raiffeisen Bank lansează „O meserie, şansa la un viitor”, proiect naţional de educaţie şi integrarea pe piaţa forţei de muncă a tinerilor din centrele de plasament. Proiectul în valoare de 60.000 euro va fi implementat de către Fundaţia Principesa Margareta a României cu finanţare din partea Raiffeisen Bank. 60 de tineri proveniţi din centrele de plasament din trei oraşe vor avea şansa să înveţe o meserie şi să îşi găsească un loc de muncă.

În perioada iunie 2010 – iulie 2011, cei 60 de tineri cu vârste între 15-21 de ani:
· Vor primi sprijin financiar constând în plata taxelor de şcolarizare. 40 de tineri vor urma cursuri de calificare pe durata a 3-6 luni iar 20 vor urma cursurile liceale la zi, la seral sau cu frecvenţă redusă din cadrul Grupurilor Şcolare ale Cooperaţiei Meşteşugărşeti “Spiru Haret” UCECOM, din cele trei oraşe în care se va desfăşura proiectul. Aceştia vor putea învăţa meseriile de: bucătar-ospătar, lucrător comercial, frizer, coafor, tehnician maseur, manichiuristă, pedichiuristă, cosmeticiană, mecanic auto, sudor sau lăcătuş.
· Vor beneficia de sprijin în efectuarea temelor, de mentorat şi de asistenţă în vederea găsirii unui loc de muncă. Angajaţi ai Raiffeisen Bank vor participa ca voluntari în proiect şi se vor întâlni periodic cu tinerii pentru a le împărtăşi din experienţa lor.
· Vor avea posibilitatea să participe la stagii de practică în cadrul unor firme de profil. FPMR şi Raiffeisen Bank vor facilita accesul tinerilor în cadrul acestor instituţii.
· Vor fi încurajaţi să participe la rândul lor la activităţi educaţionale, de socializare şi de voluntariat în folosul comunităţii.

Scopul programului este de a oferi tinerilor instituţionalizaţi şansa de a-şi continua studiile sau de a se perfecţiona în vederea găsirii unui loc de muncă. Proiectul îşi propune de asemenea să îi ajute pe tineri să se integreze în societate şi să dobândească abilităţi de viaţă.

Fundaţia Principesa Margareta a României va selecta trei oraşe în care se va desfăşura proiectul. Selecţia se va face din rândul celor opt oraşe (Arad, Brăila, Baia Mare, Ploieşti, Craiova, Constanţa, Iaşi şi Timişoara) în care există Grupuri Şcolare ale Cooperaţiei Meşteşugărşeti “Spiru Haret” UCECOM, şcoli de arte şi meserii care oferă cursuri preuniversitare şi de specializare.

Procesul de selecţie a tinerilor instituţionalizaţi a început şi el se desfăşoară cu sprijinul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din fiecare oraş vizat. Tinerii vor fi selectaţi de către echipa proiectului şi voluntari dintre angajaţii Raiffeisen Bank, în baza dosarului şi a unui interviu.

„O meserie, şansa la un viitor” se bazează pe succesul proiectului similar desfăşurat de Fundaţia Principesa Margareta a României la Centrul Comunitar “Generaţii” din Bucureşti: 25 de tineri proveniţi din medii defavorizate participă la activităţile centrului de zi şi beneficiază de plata taxelor şcolare.

Proiectul “O meserie, şansa la un viitor” este realizat cu sprijinul: Grupul Şcolar al Cooperaţiei Meşteşugăreşti “Spiru Haret” UCECOM, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi organizaţiile neguvernamentale care desfăşoară proiecte în beneficiul acestei categorii de tineri.

Bucuresti, 08.07.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *