free download 78 travel guides written by experts

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei anunta cea de-a cincea editie a concertului regal caritabil

Violonistul Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius Elder-Voicu, într-un concert de excepţie, pentru susţinerea programului Tinere Talente

Fundaţia Principesa Margareta a României organizează pe 25 octombrie, ora 18.00, la Ateneul Român, a cincea ediţie a Concertului Regal caritabil în beneficiul programului Tinere Talente, avându-l ca invitat special pe violonistul Alexandru Tomescu. Concertul are loc anual cu ocazia aniversarii Majestăţii Sale, Regelui Mihai I, în prezenţa Familiei Regale a României.

Pe scena Ateneului Român au încântat audienţa, la primele patru ediţii, muzicieni de renume ai României, precum Dan Grigore la prima ediţie, dirijorul Cristian Mandeal şi Orchestra Naţională Radio în 2009, soprana Nelly Miricioiu şi Iuri Tsiple în anul 2010 şi violonistul Remus Azoiţei acompaniat de dirijorul Christian Badea anul trecut.

Concertul unuia dintre cei mai reprezentativi tineri artişti români contemporani, reputatul Alexandru Tomescu, va fi acompaniat pe scena Ateneului Român de Ansamblul Stradivarius dirijat de Gabriel Bebeşelea. Programul muzical al serii va cuprinde "Anotimpurile" de Antonio Vivaldi şi "Cele patru Anotimpuri" de Astor Piazzola.

“Este o experiență deosebit de interesantă să cânți în oglindă "Anotimpurile" de Vivaldi și pe cele ale lui Piazzolla. Deși fiecare set de lucrări se află la poli opuși din punct de vedere temporal şi stilistic, există nenumărate lucruri care le apropie. Piazzolla se inspiră din lucrările lui Vivaldi, dar propune o viziune cu totul nouă, impregnată de ritmuri argentiniene, pline de pasiune și culoare. Cele două creații muzicale sunt o excelentă alegere pentru o seară de gală, așa cum este ziua de 25 octombrie, în care sărbătorim ziua de naștere a Majestății Sale, Regelui Mihai”, a declarat Alexandru Tomescu.

Fondurile strânse la concert sprijină programul naţional Tinere Talente, prin care Fundaţia oferă burse de studiu, mentorat şi oportunităţi de promovare celor mai promiţători tineri artişti români din domeniul muzicii clasice şi al artelor plastice, aflaţi la început de carieră şi în imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare.

Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic. În 2012, Fundaţia Principesa Margareta a României a oferit 28 de burse de studiu, în valoare de 2.000 de euro fiecare, pentru 14 muzicieni şi 14 artişti plastici. Bursele au permis tinerilor să îşi cumpere materiale şi instrumente şi să participe la concursuri, concerte, expoziţii şi cursuri de specializare în România şi în străinătate. De asemenea, Fundaţia Principesa Margareta a României a organizat o tabără de creaţie la Tescani şi o serie de diferite workshop-uri de mentorat artistic. Programul din 2012 i-a promovat şi continuă să îi promoveze pe tinerii artişti selectaţi în cadrul unor concerte, expoziţii şi evenimente publice organizate cu ajutorul sponsorilor şi al susţinătorilor proiectului Tinere Talente.

Alexandru Tomescu a reuşit prin geniul său artistic să schimbe definitiv percepţia românilor asupra muzicii clasice. Violonistul fascinează audienţele mondiale prin felul în care modelează sunetele pe vioara sa Stradivarius Elder-Voicu şi este unanim apreciat pentru culoarea şi densitatea sonoră a interpretării sale.

Radio România Cultural şi Radio România Muzical vor transmite, în direct, concertul oferit de Alexandru Tomescu în beneficiul Fundaţiei Principesa Margareta a României.

Televiziunea Română va transmite concertul înregistrat, la postul TVR1, în cadrul a două ediţii ale emisiunii „Ora Regelui”, în data de 17 noiembrie, respectiv 25 noiembrie.

Co-producători: Fundaţia Română Pentru Excelenţă în Muzică şi TVR 1.

Parteneri: ISS- Facility Services, BRD Groupe Societe Generale, Class Living.

Sponsori: Kaufland, SofMedica, DentalMed, HP, Roche, PWC, Eastern Space Systems, Star Storage, BDR Associates.

Eveniment realizat cu sprijinul: Filarmonicii George Enescu, Residence Hotels, Stage Expert, Angelli, News Outdooor.

Partneri media: The Marketer, Business Woman, Cariere, HR Manager, Revista Biz, Avantaje, Psichologies, Sky Lady, B24 Fun, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical.

Bucuresti, 18.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *